Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Ysabel

Ysabel

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-149-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6578

Broj strana:

399

Težina:

750 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

39,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ned Mariner nalazi se u Francuskoj sa svojim ocem, proslavljenim fotografom koji snima katedralu Saint-Sauveur u Aix-en-Provence. I otac i sin strepe za sudbinu Nedove majke, liječnice koja se priključila udruzi Liječnici bez granica i koja trenutno boravi u ratom razorenom Sudanu.
Njoj to nije prvi put da vlastitu sigurnost stavlja na kocku kako bi pomogla onima kojima je najpotrebnije, a njezinu je hrabrost naslijedio i Ned. Ta će mu hrabrost uskoro i zatrebati. Za vrijeme razgledavanja i istraživanja predivne katedrale, Ned će upoznati Kate, američku studenticu na razmjeni sa zavidnim poznavanjem povijesti te francuske regije. No čak će se i Kate nemalo iznenaditi kad njih dvoje naiđu na stranca s nožem u ruci. Mislim da biste sada trebali otići, reći će im. Nabasali ste na rub jedne vrlo stare priče. Ovo nije mjesto za djecu. Vjerujte mi.

U tom prastarom mjestu granice između živih i onih koji su odavno umrli tanke su, a Ned i njegova obitelj naći će se uvučeni u zlokobnu priču, dok mitske figure izranjaju iz nekih davno zaboravljenih sukoba i mijenjaju – ali i otimaju – živote.

Svim hrvatskim obožavateljima proslavljenog autora Guya Gavriela Kaya Ysabel donosimo u prijevodu Predraga Mavara i uz naslovnu ilustraciju preuzetu s kanadskog izdanja.

  • Originalni naziv: YSABEL
  • Prevodilac: Predrag Mavar
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ned Mariner nalazi se u Francuskoj sa svojim ocem, proslavljenim fotografom koji snima katedralu Saint-Sauveur u Aix-en-Provence. I otac i sin strepe za sudbinu Nedove majke, liječnice koja se priključila udruzi Liječnici bez granica i koja trenutno boravi u ratom razorenom Sudanu. Njoj to nije prvi put da vlastitu sigurnost stavlja na kocku kako bi pomogla onima kojima je najpotrebnije, a njezinu je hrabrost naslijedio i Ned. Ta će mu hrabrost uskoro i zatrebati. Za vrijeme razgledavanja i istraživanja predivne katedrale, Ned će upoznati Kate, američku studenticu na razmjeni sa zavidnim poznavanjem povijesti te francuske regije. No čak će se i Kate nemalo iznenaditi kad njih dvoje naiđu na stranca s nožem u ruci. Mislim da biste sada trebali otići, reći će im. Nabasali ste na rub jedne vrlo stare priče. Ovo nije mjesto za djecu. Vjerujte mi. U tom prastarom mjestu granice između živih i onih koji su odavno umrli tanke su, a Ned i njegova obitelj naći će se uvučeni u zlokobnu priču, dok mitske figure izranjaju iz nekih davno zaboravljenih sukoba i mijenjaju – ali i otimaju – živote. Svim hrvatskim obožavateljima proslavljenog autora Guya Gavriela Kaya Ysabel donosimo u prijevodu Predraga Mavara i uz naslovnu ilustraciju preuzetu s kanadskog izdanja.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter