Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Lutajući plam : Fionavarska tapiserija - knjiga druga

Lutajući plam : Fionavarska tapiserija - knjiga druga

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-220-483-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5258

Broj strana:

299

Težina:

473 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Šest je mjeseci prošlo od završetka Stabla ljeta. Petoro protagonista Fionavarske tapiserije, Kimberly, Dave, Jennifer, Kevin i Paul, provode obične dane u Torontu, iščekujući. Kimberly čeka san koji će joj kazati kako da prizove Ratnika koji će im pomoći u bitci protiv Maugrima; Jennifer, pak, čeka zlosretno začeto Maugrimovo dijete, voljna donijeti ga na svijet zato što bi se upravo u njemu mogao kriti odgovor konačnog usuda. Paul je nevoljak posegnuti za silnom, ali nepouzdanom moći Mörnira koja u njemu počiva otkako je proveo tri noći na Stablu ljeta. No Maugrimov pobočnik Galadan pojavit će se usred Toronta i prisiliti petorku na očajnički potez, povratak u Fionavar, prvi od svih svjetova koji je okovala čarolijom izazvana duga i oštra zima.

U Lutajućem plamu obroncima Fionavara konačno će odjeknuti trublje kralja Fionavara i njegovih vitezova, prizvanih da izbave prvi svijet od zime i zapodjenu odsudni boj sa skrivenim silama mraka. Jennifer će otkriti tajnu svojega prethodnog života, a Kevin svoju sudbinsku vezu s Božicom…

Drugi nastavak Fionavarske tapiserije Guya Gavriela Kaya prožet je dubokim poznavanjem keltskog mita i nordijske predaje, a kao srednji dio epa donio je autoru nagrade Aurora i Casper 1987. godine.

  • Originalni naziv: THE WANDERING FIRE,[Book...
  • Prevodilac: Anja Majnarić
  • Edicija: Fionavarska tapiserija
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Šest je mjeseci prošlo od završetka Stabla ljeta. Petoro protagonista Fionavarske tapiserije, Kimberly, Dave, Jennifer, Kevin i Paul, provode obične dane u Torontu, iščekujući. Kimberly čeka san koji će joj kazati kako da prizove Ratnika koji će im pomoći u bitci protiv Maugrima; Jennifer, pak, čeka zlosretno začeto Maugrimovo dijete, voljna donijeti ga na svijet zato što bi se upravo u njemu mogao kriti odgovor konačnog usuda. Paul je nevoljak posegnuti za silnom, ali nepouzdanom moći Mörnira koja u njemu počiva otkako je proveo tri noći na Stablu ljeta. No Maugrimov pobočnik Galadan pojavit će se usred Toronta i prisiliti petorku na očajnički potez, povratak u Fionavar, prvi od svih svjetova koji je okovala čarolijom izazvana duga i oštra zima. U Lutajućem plamu obroncima Fionavara konačno će odjeknuti trublje kralja Fionavara i njegovih vitezova, prizvanih da izbave prvi svijet od zime i zapodjenu odsudni boj sa skrivenim silama mraka. Jennifer će otkriti tajnu svojega prethodnog života, a Kevin svoju sudbinsku vezu s Božicom… Drugi nastavak Fionavarske tapiserije Guya Gavriela Kaya prožet je dubokim poznavanjem keltskog mita i nordijske predaje, a kao srednji dio epa donio je autoru nagrade Aurora i Casper 1987. godine.

    Dodatne informacije

    Izdavač Algoritam Zagreb
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter