Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Ramones - američki bend

Ramones - američki bend

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jim Bessman


ISBN:

978-953-304-208-4

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6557

Broj strana:

235

Težina:

353 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

31,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Joey, Johnny, Dee Dee, Tommy, Marky, Richie, C.J.... Svi su ti dečki bili Ramones, neki dvije gaže, drugi nebrojeni niz turneja. Karijera duga dvadeset i dvije godine zapravo nikada nije ni prestala jer danas su Ramonesi jednako popularni kao i na samom početku karijere.

Dečki iz New Yorka, uočljivi po svojoj visini i kožnjacima iz kojih se nikad nisu skidali, nisu mogli ni zamisliti kakav će uspjeh ostvariti, a kamoli da će njihove pjesme definirati zvuk i stav sedamdesetih godina. Cure su vrištale na njihovim svirkama, a dečki su željeli izledati kao oni.

Svojim uzastopnim gažama korak po korak osvajali su američku scenu, a s vremenom pokorili i ostatak svijeta. Na listi najutjecajnijih rock izvođača svih vremena Ramonesi kotiraju vrlo visoko, tik do Elvisa Presleyja, Beatlesa, Rolling Stonesa i Led Zeppelina. Njihov utjecaj na punk i rock scenu očit je do danas.

Od njujorških podruma do svjetske slave i popularnosti, biografija Ramonesa autora Jima Bessmana izvrsna je kronika grupe koja je, pokušavajući uhvatiti esenciju rocknrolla u vrijeme kad to nije bilo ni moderno niti lukrativno, potpalila eksploziju punka i nepovratno promijenila kulturu 20. stoljeća.

Uključujući i kulturu Hrvatske putem naših izvođača novoga vala koji su se često i rado pozivali baš na utjecaje Ramonesa.

  • Prevodilac: Petar Vujačić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Joey, Johnny, Dee Dee, Tommy, Marky, Richie, C.J.... Svi su ti dečki bili Ramones, neki dvije gaže, drugi nebrojeni niz turneja. Karijera duga dvadeset i dvije godine zapravo nikada nije ni prestala jer danas su Ramonesi jednako popularni kao i na samom početku karijere. Dečki iz New Yorka, uočljivi po svojoj visini i kožnjacima iz kojih se nikad nisu skidali, nisu mogli ni zamisliti kakav će uspjeh ostvariti, a kamoli da će njihove pjesme definirati zvuk i stav sedamdesetih godina. Cure su vrištale na njihovim svirkama, a dečki su željeli izledati kao oni. Svojim uzastopnim gažama korak po korak osvajali su američku scenu, a s vremenom pokorili i ostatak svijeta. Na listi najutjecajnijih rock izvođača svih vremena Ramonesi kotiraju vrlo visoko, tik do Elvisa Presleyja, Beatlesa, Rolling Stonesa i Led Zeppelina. Njihov utjecaj na punk i rock scenu očit je do danas. Od njujorških podruma do svjetske slave i popularnosti, biografija Ramonesa autora Jima Bessmana izvrsna je kronika grupe koja je, pokušavajući uhvatiti esenciju rocknrolla u vrijeme kad to nije bilo ni moderno niti lukrativno, potpalila eksploziju punka i nepovratno promijenila kulturu 20. stoljeća. Uključujući i kulturu Hrvatske putem naših izvođača novoga vala koji su se često i rado pozivali baš na utjecaje Ramonesa.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter