Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Budite odvažni i činite velike stvari

Budite odvažni i činite velike stvari

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Brene Brown


ISBN:

978-953-304-637-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M3099

Broj strana:

240

Težina:

280 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Svakodnevna nesigurnost, rizici i emocionalni pritisci određuju koliko smo ustvari ranjivi ili odvažni da činimo velike stvari.

Na temelju dvanaestogodišnjeg istraživanja dr. Brené Brown razotkriva kulturalni mit koji ranjivost prikazuje kao slabost i tvrdi da ranjivost najpreciznije određuje koliko smo zapravo hrabri. Objašnjava da je ranjivost bit neugodnih emocija kao što su strah, tuga i razočaranje te da se iz nje rađa ljubav, osjećaj pripadnosti, radost, empatija, inovativnost i kreativnost. Kad pokušavamo odbaciti ranjivost, distanciramo se od iskustava koja našem životu daju svrhu i smisao.

Knjiga Budite odvažni i činite velike stvari ne govori o pobjedi ili porazu. U svijetu u kojem dominira ideja da nikad nismo dovoljno dobri i u kojemu je osjećaj straha postao naša druga priroda, ranjivost je subverzivan i nelagodan osjećaj. Ponekad čak i pomalo opasan. Ako se otvorimo i otkrijemo, to znači da se izlažemo još većem riziku od kritiziranja i emocionalne boli. No odmaknemo li se malo i propitamo svoj život, otkrit ćemo da ništa nije toliko nelagodno, opasno ili štetno kao kad stojimo po strani pitajući se kako bismo živjeli kad bismo imali hrabrosti zakoračiti u životnu arenu – bilo da je to novi odnos, važan sastanak, kreativan proces ili neugodan obiteljski razgovor. Knjiga Budite odvažni i činite velike stvari moćna je nova vizija koja nam pokazuje kako bi izgledalo kad bismo drugima dopustili da nas vide kakvi uistinu jesmo.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x205
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Svakodnevna nesigurnost, rizici i emocionalni pritisci određuju koliko smo ustvari ranjivi ili odvažni da činimo velike stvari. Na temelju dvanaestogodišnjeg istraživanja dr. Brené Brown razotkriva kulturalni mit koji ranjivost prikazuje kao slabost i tvrdi da ranjivost najpreciznije određuje koliko smo zapravo hrabri. Objašnjava da je ranjivost bit neugodnih emocija kao što su strah, tuga i razočaranje te da se iz nje rađa ljubav, osjećaj pripadnosti, radost, empatija, inovativnost i kreativnost. Kad pokušavamo odbaciti ranjivost, distanciramo se od iskustava koja našem životu daju svrhu i smisao. Knjiga Budite odvažni i činite velike stvari ne govori o pobjedi ili porazu. U svijetu u kojem dominira ideja da nikad nismo dovoljno dobri i u kojemu je osjećaj straha postao naša druga priroda, ranjivost je subverzivan i nelagodan osjećaj. Ponekad čak i pomalo opasan. Ako se otvorimo i otkrijemo, to znači da se izlažemo još većem riziku od kritiziranja i emocionalne boli. No odmaknemo li se malo i propitamo svoj život, otkrit ćemo da ništa nije toliko nelagodno, opasno ili štetno kao kad stojimo po strani pitajući se kako bismo živjeli kad bismo imali hrabrosti zakoračiti u životnu arenu – bilo da je to novi odnos, važan sastanak, kreativan proces ili neugodan obiteljski razgovor. Knjiga Budite odvažni i činite velike stvari moćna je nova vizija koja nam pokazuje kako bi izgledalo kad bismo drugima dopustili da nas vide kakvi uistinu jesmo.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter