Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

U naručju boginje

U naručju boginje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Anabel Lajon


ISBN:

978-86-10-00542-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K9016

Broj strana:

230

Težina:

260 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Hrabra djevojka snažne volje uzeće sudbinu u svoje ruke.

Neočekivana ljubavna priča, nežan portret ćerke i oca, nevjerovatno putovanje kroz skrivene kutke društva u staroj Grčkoj.

U naručju boginje je ljubavna priča, ispripovijedana iz ugla Aristotelove šesnaestogodišnje kćeri, Pitije, odojčeta u prvom, nagrađenom romanu Anabel Lajon Filozof i vojskovođa. Aristotel se, u svom testamentu (sačuvanom istorijskom dokumentu), do tančina pobrinuo za Pitijin ugovoreni brak. Ova knjiga bavi se duhovnom borbom između oca i kćeri za kontrolu nad njenom budućnošću; bijegom njene porodice iz Atine, poslij smrti Aleksandra Velikog i silnim nedaćama koje je Pitija pretrpela nakon očeve smrti.
Upoznaćemo se sa sazrijevanjem djevojke pod paskom oca, čuvenog filozofa i sa životnim iskustvom mlade žene u drevnoj Grčkoj. Pitija je, do vjerenikovog povratka iz rata, bila ostavljena na milost i nemilost moćnim društvenim silama. Bila je sigurna da ne želi da bude predata starijem čovjeku, ali morala je da pronađe način da zaobiđe stroga društvena pravila svog vremena.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Hrabra djevojka snažne volje uzeće sudbinu u svoje ruke. Neočekivana ljubavna priča, nežan portret ćerke i oca, nevjerovatno putovanje kroz skrivene kutke društva u staroj Grčkoj. U naručju boginje je ljubavna priča, ispripovijedana iz ugla Aristotelove šesnaestogodišnje kćeri, Pitije, odojčeta u prvom, nagrađenom romanu Anabel Lajon Filozof i vojskovođa. Aristotel se, u svom testamentu (sačuvanom istorijskom dokumentu), do tančina pobrinuo za Pitijin ugovoreni brak. Ova knjiga bavi se duhovnom borbom između oca i kćeri za kontrolu nad njenom budućnošću; bijegom njene porodice iz Atine, poslij smrti Aleksandra Velikog i silnim nedaćama koje je Pitija pretrpela nakon očeve smrti. Upoznaćemo se sa sazrijevanjem djevojke pod paskom oca, čuvenog filozofa i sa životnim iskustvom mlade žene u drevnoj Grčkoj. Pitija je, do vjerenikovog povratka iz rata, bila ostavljena na milost i nemilost moćnim društvenim silama. Bila je sigurna da ne želi da bude predata starijem čovjeku, ali morala je da pronađe način da zaobiđe stroga društvena pravila svog vremena.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter