Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Tri poslednja dana Fernanda Pesoe

Tri poslednja dana Fernanda Pesoe

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7448-213-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M2089

Broj strana:

80

Težina:

110 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

8,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U biblioteci Maštarije, rezervisanoj za mala po obimu, ali vrhunska dela najboljih stranih autora, izdavačka kuća Paideia objavila je knjigu Antonia Tabukija u kojoj su novela Tri poslednja dana Fernanda Pesoe i jednočinka Telefonski poziv za gospodina Pirandela.

Zahvaljujući prevodima na srpski Tabukijevih romana Pereira tvrdi da i Izgubljena glava Damašena Monteira, ovaj italijanski autor, zaljubljen u portugalsku kulturu, dobro je poznat domaćim knjigoljupcima kao jedan od najboljih savremenih evropskih prozaista.

Novela Tri poslednja dana Fernanda Pesoe je veliki Tabukijev omaž svom najomiljenijem portugalskom autoru, čije je knjige u cjelini preveo na italijanski i priredio mu sabrana dela. Prema riječima prevodioca Ane Srbinović, Tabuki je kao okvir za priču uzeo bolnicu u Lisabonu u kojoj umire Pesoa i u tim poslednjim časovima kada je negde na ivici između svesnog i besvesnog vodi dijalog s fantomima sa kojima se družio celog života. Priča je istovremeno romaneskna i biografska, u kojoj Tabuki sa puno nježnosti i strasti pripovjeda o životu i smrti jednog od najvećih pisca 20. veka, rekla je Srbinović. Telefonski poziv za gospodina Pirandela je prva od dvije jednočinke iz knjige Nepostojeći razgovori i glavni lik je propali glumac koji tumači lik Pesoe, a sanja da razgovara s Pirandelom. Tema drame je usamljenost modernog čoveka.

  • Originalni naziv: I tre ultimi giorni di...
  • Prevodilac: Ana Srbinović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U biblioteci Maštarije, rezervisanoj za mala po obimu, ali vrhunska dela najboljih stranih autora, izdavačka kuća Paideia objavila je knjigu Antonia Tabukija u kojoj su novela Tri poslednja dana Fernanda Pesoe i jednočinka Telefonski poziv za gospodina Pirandela. Zahvaljujući prevodima na srpski Tabukijevih romana Pereira tvrdi da i Izgubljena glava Damašena Monteira, ovaj italijanski autor, zaljubljen u portugalsku kulturu, dobro je poznat domaćim knjigoljupcima kao jedan od najboljih savremenih evropskih prozaista. Novela Tri poslednja dana Fernanda Pesoe je veliki Tabukijev omaž svom najomiljenijem portugalskom autoru, čije je knjige u cjelini preveo na italijanski i priredio mu sabrana dela. Prema riječima prevodioca Ane Srbinović, Tabuki je kao okvir za priču uzeo bolnicu u Lisabonu u kojoj umire Pesoa i u tim poslednjim časovima kada je negde na ivici između svesnog i besvesnog vodi dijalog s fantomima sa kojima se družio celog života. Priča je istovremeno romaneskna i biografska, u kojoj Tabuki sa puno nježnosti i strasti pripovjeda o životu i smrti jednog od najvećih pisca 20. veka, rekla je Srbinović. Telefonski poziv za gospodina Pirandela je prva od dvije jednočinke iz knjige Nepostojeći razgovori i glavni lik je propali glumac koji tumači lik Pesoe, a sanja da razgovara s Pirandelom. Tema drame je usamljenost modernog čoveka.

Dodatne informacije

Izdavač Paideia
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter