Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.290

Facebook slicica

Katalog

Tesla - duh, delo, vizija

Tesla - duh, delo, vizija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-05065-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D6240

Broj strana:

301

Težina:

240 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Na putu objavljivanja ove knjige našle su se mnoge prepreke, ali je ona ipak ugledala svetlost dana 2002. godine, u jednoj verziji, i ponovo 2013. godine, u drugoj verziji, odnosno drugom izdanju. Ovo, treće izdanje, razlikuje se od prethodna dva po načinu na koji je autor Branimir Jovanović prikazao delo i lik Nikole Tesle – koristeći temeljan pristup, osvetlio ih je u dosad najširem i najobuhvatnijem luku.

U prvom delu knjige data je istorijska rekonstrukcija Tesline ličnosti i njegovog života. U drugom delu, Tesla je smešten u kontekst izabranih svetootačkih misli i pravoslavnog tumačenja filozofije istorije Žarka Vidovića. Na samom kraju

, autor razmatra ključna pitanja koja se tiču odnosa pravoslavnih intelektualaca, s jedne strane, i agnostika i ateista, s druge strane.

Dragoceni deo ove knjige predstavljaju zapisi Nikole Tesle, preuzeti iz različitih pisama i njegovog dnevnika. U tim zapisima, pored izuzetnog intelektualnog potencijala, otkrivaju se duhovna širina i duševna dubina, kao i nesvakidašnja unutarnja snaga u neodstupanju od ideja i ciljeva koji su proisticali iz njegovih najdubljih uverenja. Sve to jesu odblesci Tesline genijalnosti i vizionarstva.

I posle osam decenija od njegovog odlaska sa ovoga sveta, svedočimo stvarnosti u kojoj sva njegova postignuća čine svetlosni horizont ne samo celog sveta već sveukupnog čovečanstva. Upravo to potvrđuje njegovo stanovište da smrt ne predstavlja kraj, već da duh, delo i vizija najblistavijih umova jesu zalog za večnost.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2024
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 207x263
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Na putu objavljivanja ove knjige našle su se mnoge prepreke, ali je ona ipak ugledala svetlost dana 2002. godine, u jednoj verziji, i ponovo 2013. godine, u drugoj verziji, odnosno drugom izdanju. Ovo, treće izdanje, razlikuje se od prethodna dva po načinu na koji je autor Branimir Jovanović prikazao delo i lik Nikole Tesle – koristeći temeljan pristup, osvetlio ih je u dosad najširem i najobuhvatnijem luku. U prvom delu knjige data je istorijska rekonstrukcija Tesline ličnosti i njegovog života. U drugom delu, Tesla je smešten u kontekst izabranih svetootačkih misli i pravoslavnog tumačenja filozofije istorije Žarka Vidovića. Na samom kraju , autor razmatra ključna pitanja koja se tiču odnosa pravoslavnih intelektualaca, s jedne strane, i agnostika i ateista, s druge strane. Dragoceni deo ove knjige predstavljaju zapisi Nikole Tesle, preuzeti iz različitih pisama i njegovog dnevnika. U tim zapisima, pored izuzetnog intelektualnog potencijala, otkrivaju se duhovna širina i duševna dubina, kao i nesvakidašnja unutarnja snaga u neodstupanju od ideja i ciljeva koji su proisticali iz njegovih najdubljih uverenja. Sve to jesu odblesci Tesline genijalnosti i vizionarstva. I posle osam decenija od njegovog odlaska sa ovoga sveta, svedočimo stvarnosti u kojoj sva njegova postignuća čine svetlosni horizont ne samo celog sveta već sveukupnog čovečanstva. Upravo to potvrđuje njegovo stanovište da smrt ne predstavlja kraj, već da duh, delo i vizija najblistavijih umova jesu zalog za večnost.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter