Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Temelji ontologije

Temelji ontologije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Marijan Cipra


ISBN:

953-150-563-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4176

Broj strana:

149

Težina:

282 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,15 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prema mišljenju Marijana Cipre da bi se spoznala vlastita povijest i povijest zapada općenito, neizbježno se moramo sučeliti s ontologijom kao korijenom svekolikog poznatog nam povijesnog događanja. Pa što usitinu jest ontologija, kao prva filozofija ili metafizika kada pita o štostvu bića? Što se može reći o biću kao filozofemu? Što je istina kao temelj ontologije? Zašto je ontologija kao vječna filozofija - philosophia perennis - u svojoj biti kršćanska filozofija? To su neka od glavnih pitanja kojima je zaokupljen autor ove knjige što nastoji voditi istinski dijalog s filozofima i misliocima prošlosti koji su se uvijek sporili i još sada se spore oko onog bitnog pitanja: što je biće?

Premda namjena ove knjige nije priručničke naravi, ona će koristiti, vjerojatno, ponajprije toj svrsi, jer osim starih studija Stadlera, Bauera i Badrova posvećenih ontologiji kao temeljnoj filozofskoj znanosti, suvremenih i tako ozbiljnih djela poput Ciprina o toj temi, hrvatsko čitateljstvo još nije imalo prilike vidjeti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2003
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 110×170
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Prema mišljenju Marijana Cipre da bi se spoznala vlastita povijest i povijest zapada općenito, neizbježno se moramo sučeliti s ontologijom kao korijenom svekolikog poznatog nam povijesnog događanja. Pa što usitinu jest ontologija, kao prva filozofija ili metafizika kada pita o štostvu bića? Što se može reći o biću kao filozofemu? Što je istina kao temelj ontologije? Zašto je ontologija kao vječna filozofija - philosophia perennis - u svojoj biti kršćanska filozofija? To su neka od glavnih pitanja kojima je zaokupljen autor ove knjige što nastoji voditi istinski dijalog s filozofima i misliocima prošlosti koji su se uvijek sporili i još sada se spore oko onog bitnog pitanja: što je biće? Premda namjena ove knjige nije priručničke naravi, ona će koristiti, vjerojatno, ponajprije toj svrsi, jer osim starih studija Stadlera, Bauera i Badrova posvećenih ontologiji kao temeljnoj filozofskoj znanosti, suvremenih i tako ozbiljnih djela poput Ciprina o toj temi, hrvatsko čitateljstvo još nije imalo prilike vidjeti.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter