Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Svet u Isusovo doba

Svet u Isusovo doba

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2107-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M4572

Broj strana:

552

Težina:

671 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Damals, jedan od najznačajnih časopisa posvećen istorijskim temama, proglasio je Svet u Isusovo doba najboljom istorijskom knjigom 2014. godine.

Kada je Pontije Pilat rekao da pere ruke od Isusove krvi, a rimski vojnici vodili Isusa Nazarećanina kroz jerusalimske ulice ka Golgoti, niko nije slutio da će smrt ovog putujućeg propovednika predstavljati istorijsku prekretnicu. Nekoliko decenija kasnije prvi hrišćani već su krenuli na svoja misionarska putovanja.

Kako je izgledao svet u kojem se tako brzo širila nova vera? Kako je Isus Nazarećanin postao hrišćanski mesija? Zašto je hrišćanstvo doživelo tako veliki procvat?

Razdvajajući predanja od činjenica, Verner Dalhajm, jedan od najboljih poznavalaca istorije Starog sveta, pripoveda nam u svojoj grandioznoj knjizi kako je izgledao svet u Isusovo doba. Pred čitaocem se otvara panorama koja seže od obala Eufrata do Atlantika, od pustinja severne Afrike do planinskih lanaca Alpa. Van granica rimskih provincija nalazili su se varvarski narodi. Na njih efikasna vladavina, umetnosti i kultura Rimske imperije nisu ostavljale nikakav naročit utisak. Uspeha je, međutim, imala subverzivna moć novog boga, koja je podjednako i u blistavom Rimu i u drugim oblastima carstva svojom porukom mira i obećanjem onostranog blaženstva rušila panteon starih bogova.

  • Originalni naziv: Die Welt zur Zeit Jesu...
  • Prevodilac: Dušica Milojković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Damals, jedan od najznačajnih časopisa posvećen istorijskim temama, proglasio je Svet u Isusovo doba najboljom istorijskom knjigom 2014. godine. Kada je Pontije Pilat rekao da pere ruke od Isusove krvi, a rimski vojnici vodili Isusa Nazarećanina kroz jerusalimske ulice ka Golgoti, niko nije slutio da će smrt ovog putujućeg propovednika predstavljati istorijsku prekretnicu. Nekoliko decenija kasnije prvi hrišćani već su krenuli na svoja misionarska putovanja. Kako je izgledao svet u kojem se tako brzo širila nova vera? Kako je Isus Nazarećanin postao hrišćanski mesija? Zašto je hrišćanstvo doživelo tako veliki procvat? Razdvajajući predanja od činjenica, Verner Dalhajm, jedan od najboljih poznavalaca istorije Starog sveta, pripoveda nam u svojoj grandioznoj knjizi kako je izgledao svet u Isusovo doba. Pred čitaocem se otvara panorama koja seže od obala Eufrata do Atlantika, od pustinja severne Afrike do planinskih lanaca Alpa. Van granica rimskih provincija nalazili su se varvarski narodi. Na njih efikasna vladavina, umetnosti i kultura Rimske imperije nisu ostavljale nikakav naročit utisak. Uspeha je, međutim, imala subverzivna moć novog boga, koja je podjednako i u blistavom Rimu i u drugim oblastima carstva svojom porukom mira i obećanjem onostranog blaženstva rušila panteon starih bogova.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter