Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Sve je osvetljeno

Sve je osvetljeno

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-6145-065-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6848

Broj strana:

294

Težina:

372 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Sa pohabanom fotografijom u ruci, mladić stiže u Ukrajinu ne bi li pronašao ženu koja mu je prije pedeset godina spasila dedu od nacista.
Na njegovu nesreću, u ovom pohodu mu pomažu: Aleks, prevodilac s nevjerovatnom sposobnošću da engleski jezik izopači u čudnovate nove oblike; slijepi starac kome ne daju mira sjećanja na minuli rat i seksualno frustriran pas vodič Semi Dejvis Junior Junior.
Ono za čim oni tragaju – istina skrivena ispod velova vremena, jezika i užasa rata – čini se neuhvatljivim. A ono što pronalaze, izvrnuće naglavce svjetove svakog od njih...
„… naglas se smijete, pa onda zaboravite gdje ste stali, započinjete da čitate iznova, zatim se zaustavljate, jer ste pali u iskušenje da pozovete prijatelje kako biste im pročitali poduže odlomke iz Forove samouvjerene i izuzetno duhovite proze.

Još od Paklene pomorandže engleski jezik nije bio istovremeno unakažen i osvježen ovakvom briljantnošću i razigranošću. Roman je toliko virtuozan, toliko privlačan i, naposljetku, jednostavno toliko zabavan”

  • Prevodilac: Jelena Lazić
  • Edicija: Svet proze
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Sa pohabanom fotografijom u ruci, mladić stiže u Ukrajinu ne bi li pronašao ženu koja mu je prije pedeset godina spasila dedu od nacista. Na njegovu nesreću, u ovom pohodu mu pomažu: Aleks, prevodilac s nevjerovatnom sposobnošću da engleski jezik izopači u čudnovate nove oblike; slijepi starac kome ne daju mira sjećanja na minuli rat i seksualno frustriran pas vodič Semi Dejvis Junior Junior. Ono za čim oni tragaju – istina skrivena ispod velova vremena, jezika i užasa rata – čini se neuhvatljivim. A ono što pronalaze, izvrnuće naglavce svjetove svakog od njih... „… naglas se smijete, pa onda zaboravite gdje ste stali, započinjete da čitate iznova, zatim se zaustavljate, jer ste pali u iskušenje da pozovete prijatelje kako biste im pročitali poduže odlomke iz Forove samouvjerene i izuzetno duhovite proze. Još od Paklene pomorandže engleski jezik nije bio istovremeno unakažen i osvježen ovakvom briljantnošću i razigranošću. Roman je toliko virtuozan, toliko privlačan i, naposljetku, jednostavno toliko zabavan”

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter