Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Staza prošlosti

Staza prošlosti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Rebeka Stot


ISBN:

978-86-7710-346-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1028

Broj strana:

304

Težina:

411 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ambiciozna, provokativna i intrigantna priča o prošlosti i sadašnjosti
Tajanstvena priča o Elizabet Vogelsang, naučnici sa Univerziteta Kembridž, koja je umrla pod neobičnim okolnostima: pronašli su je utopljenu, kako u samrtničkom grču steže staklenu prizmu u ruci.

Umrla je prije nego što je uspjela da završi kontroverznu biografiju Isaka Njutna, krunu svoje životne opsesije sedamnaestim vijekom. Njen sin zato moli svoju bivšu ljubav, Lidiju Bruk, da dopiše poslednja poglavlja knjige. Lidija pristaje i seli se u Elizabetinu kuću, gde će zaroniti u Njutnov svet, svet XVII veka, i pokušati da riješi misteriju iz prošlosti...

Otkriće da mračna sjenka nasilja koja se spustila na savremeni Kembridž i koja je dovela do čitavog niza ubistava, možda potiče od zagonetnog dokaza na koji je Elizabet naišla tokom istraživanja. Lidija će tako biti uvučena u opasnu zavjeru koja će probuditi duhove iz prošlosti, i naslutiće tajanstvenu ulogu alhemije i natprirodnog u Njutnovom životu.

Slikoviti prikazi Kembridža, u prošlosti i sadašnjosti, staklarstvo XVII veka, alhemija, Velika kuga i Njutnova naučna dostignuća... Upečatljiva istorijska misterija koja će vam zagolicati maštu!

  • Prevodilac: Branislava Vajagić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ambiciozna, provokativna i intrigantna priča o prošlosti i sadašnjosti Tajanstvena priča o Elizabet Vogelsang, naučnici sa Univerziteta Kembridž, koja je umrla pod neobičnim okolnostima: pronašli su je utopljenu, kako u samrtničkom grču steže staklenu prizmu u ruci. Umrla je prije nego što je uspjela da završi kontroverznu biografiju Isaka Njutna, krunu svoje životne opsesije sedamnaestim vijekom. Njen sin zato moli svoju bivšu ljubav, Lidiju Bruk, da dopiše poslednja poglavlja knjige. Lidija pristaje i seli se u Elizabetinu kuću, gde će zaroniti u Njutnov svet, svet XVII veka, i pokušati da riješi misteriju iz prošlosti... Otkriće da mračna sjenka nasilja koja se spustila na savremeni Kembridž i koja je dovela do čitavog niza ubistava, možda potiče od zagonetnog dokaza na koji je Elizabet naišla tokom istraživanja. Lidija će tako biti uvučena u opasnu zavjeru koja će probuditi duhove iz prošlosti, i naslutiće tajanstvenu ulogu alhemije i natprirodnog u Njutnovom životu. Slikoviti prikazi Kembridža, u prošlosti i sadašnjosti, staklarstvo XVII veka, alhemija, Velika kuga i Njutnova naučna dostignuća... Upečatljiva istorijska misterija koja će vam zagolicati maštu!

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter