Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Srbija hardcore

Srbija hardcore

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0193-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1983

Broj strana:

205

Težina:

329 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga koja kruži svijetom
Međunarodna nagrada za humanizam i slobodu, Napulj 2009

Šta je značio Miloševićev potpis nažvrljan na parčetu papira? Na koji način se određivala količina stresa za vrijeme bombardovanja? Kako se slovenački predsjednik našao na rukama autora? O čemu je Veličković razgovarao sa Đinđićem u njegovom kabinetu uoči atentata? Kako je sa čuvenim mađarskim piscem Đerđom Konradom čekao saslušanje u policijskoj stanici u Budimpešti?
Obaranje pogleda sa Miloševićem u Hagu. Beograd kao pokretni praznik i porok koji se ne može napustiti. O vremenu kretenizma kada je i Sunce bilo naš neprijatelj. O Ćuruviji, tajnoj policiji i 5. oktobru. Zašto je u Srbiji ljubav najvažnija?

Srbija hardcore je knjiga koja se neprestano citira u Španiji i Italiji, a evropski kritičari je smatraju brilijantnom, ironičnom, duhovitom, inteligentnom, potresnom.

Knjiga koja se čita u jednom dahu, koja podstiče na razmišljanje i u kojoj svako nalazi upravo one djelove mozaika koji su mu potrebni da bi razumio protekla vremena.


Hrabro, žestoko, ironično i duhovito
Tomas Šepkot, Australian Book Review

Blijantne i ironične priče.
Zandonai editore, Rovereto, Italija

Veličković piše maestralno, zato što piše neposredno.
Đon Sistiaga, iz predgovora španskom izdanju

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga koja kruži svijetom Međunarodna nagrada za humanizam i slobodu, Napulj 2009 Šta je značio Miloševićev potpis nažvrljan na parčetu papira? Na koji način se određivala količina stresa za vrijeme bombardovanja? Kako se slovenački predsjednik našao na rukama autora? O čemu je Veličković razgovarao sa Đinđićem u njegovom kabinetu uoči atentata? Kako je sa čuvenim mađarskim piscem Đerđom Konradom čekao saslušanje u policijskoj stanici u Budimpešti? Obaranje pogleda sa Miloševićem u Hagu. Beograd kao pokretni praznik i porok koji se ne može napustiti. O vremenu kretenizma kada je i Sunce bilo naš neprijatelj. O Ćuruviji, tajnoj policiji i 5. oktobru. Zašto je u Srbiji ljubav najvažnija? Srbija hardcore je knjiga koja se neprestano citira u Španiji i Italiji, a evropski kritičari je smatraju brilijantnom, ironičnom, duhovitom, inteligentnom, potresnom. Knjiga koja se čita u jednom dahu, koja podstiče na razmišljanje i u kojoj svako nalazi upravo one djelove mozaika koji su mu potrebni da bi razumio protekla vremena. Hrabro, žestoko, ironično i duhovito Tomas Šepkot, Australian Book Review Blijantne i ironične priče. Zandonai editore, Rovereto, Italija Veličković piše maestralno, zato što piše neposredno. Đon Sistiaga, iz predgovora španskom izdanju

Dodatne informacije

Izdavač Ne
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter