Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Sonata za lošeg čoveka

Sonata za lošeg čoveka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-01460-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D2656

Broj strana:

280

Težina:

393 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Sonata za lošeg čovjeka je roman na koji se dugo čekalo: u njemu su uverljivio i potresno dočarane devedesete godine XX vijeka u Srbiji. Napokon!

Posle Velikog rata u kojem je oživio doba od kojeg nas dijeli cijeli jedan vijek, Gatalica se uhvatio u koštac sa najbližom savremenošću i to je neodoljivo.

Godina je 2015. U njoj zatičemo gospodina Petrovića i povijest jednog smutnog i opskurnog vremena. On je elitista, ljevičar, malapartista, desničar i revanšista u istom trenutku. Sam je, ali mizantropiju poznih godina boji novim i novim izgovorima, dobrim razlozima i neizbježnim odlukama od kojih nije mogao pobjeći: on je samome sebi opravdanje i izgovor, u tome je njegova mjera. Budi se jednog jutra - na prvim stranicama romana - i ne vidi ništa čudno u tome što će, kao Sizif i tog dana gurati svoj kamen uz uzbrdicu koju su mu, misli, odredili drugi.

Gospodin Petrović ne voli ljude, vjeruje da je okružen kukavicama, slabićima, netalentovanim piskaralima i pajacima istorije, dok je samo on u njihovom društvu izvrstan i otuda odabran da bude usamljen. Sin naše proslavljene mecosopranistkinje, samo u muzici pronalazi istinsko zadovoljstvo i mir. Sve dok, uprkos svemu, na njegova vrata ne zakuca ljubav.

Sonata za lošeg čovjeka je roman u kojem je kreiran gotovo nevjerovatan junak - u njemu je sažeta čitava epoha. Aleksandar Gatalica još jednom pomjera granice savremene srpske književnosti i iskusnom rukom vodi čitaoca u samo srce najmračnijih godina novije istorije Srbije.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Sonata za lošeg čovjeka je roman na koji se dugo čekalo: u njemu su uverljivio i potresno dočarane devedesete godine XX vijeka u Srbiji. Napokon! Posle Velikog rata u kojem je oživio doba od kojeg nas dijeli cijeli jedan vijek, Gatalica se uhvatio u koštac sa najbližom savremenošću i to je neodoljivo. Godina je 2015. U njoj zatičemo gospodina Petrovića i povijest jednog smutnog i opskurnog vremena. On je elitista, ljevičar, malapartista, desničar i revanšista u istom trenutku. Sam je, ali mizantropiju poznih godina boji novim i novim izgovorima, dobrim razlozima i neizbježnim odlukama od kojih nije mogao pobjeći: on je samome sebi opravdanje i izgovor, u tome je njegova mjera. Budi se jednog jutra - na prvim stranicama romana - i ne vidi ništa čudno u tome što će, kao Sizif i tog dana gurati svoj kamen uz uzbrdicu koju su mu, misli, odredili drugi. Gospodin Petrović ne voli ljude, vjeruje da je okružen kukavicama, slabićima, netalentovanim piskaralima i pajacima istorije, dok je samo on u njihovom društvu izvrstan i otuda odabran da bude usamljen. Sin naše proslavljene mecosopranistkinje, samo u muzici pronalazi istinsko zadovoljstvo i mir. Sve dok, uprkos svemu, na njegova vrata ne zakuca ljubav. Sonata za lošeg čovjeka je roman u kojem je kreiran gotovo nevjerovatan junak - u njemu je sažeta čitava epoha. Aleksandar Gatalica još jednom pomjera granice savremene srpske književnosti i iskusnom rukom vodi čitaoca u samo srce najmračnijih godina novije istorije Srbije.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter