Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Snežna latica i lepeza tajni

Snežna latica i lepeza tajni

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Liza Si


ISBN:

978-86-7702-223-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D0267

Broj strana:

352

Težina:

453 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U devetnaestovekovnoj Kini, devojčicama su vezivana stopala, i one su odrastale i živele skrivene od tuđih pogleda, skoro sasvim izolovane. Žene iz zabačene Provincije Huenan otkrile su način da prekrate samoću - izmislile su tajni pisani jezik nu šu, kojim su međusobno komunicirale mimo znanja muškaraca. Neke od njih su negovale i doživotne, veoma čvrste veze sa svojim laotung - srodnim dušama: dve devojčice bi sastavile ugovor o laotung prijateljstvu i držale bi ga se do smrti. Poruke na nu šuu su ispisivale na lepezama i vezle na maramicama, i tako sa svojim srodnim dušama delile svakodnevicu, nade i snove. Za razliku od ugovorene, bračne veze, laotung veza se zasnivala na iskrenoj ljubavi, i u njoj nije bilo mesta za treću osobu.

Lili opsjedaju uspomene na nestalu devojku, Snežnu Laticu, koja je bila njen laotung. Nekada su jedna drugoj predstavljale spas od usamljenosti, hranu za dušu, sve do nesporazuma koji je zamalo zauvek raskinuo njihovu čvrstu povezanost. Lili otvara svoju dušu, moleći za oproštaj.

  • Originalni naziv: Now Flower and the Secret...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U devetnaestovekovnoj Kini, devojčicama su vezivana stopala, i one su odrastale i živele skrivene od tuđih pogleda, skoro sasvim izolovane. Žene iz zabačene Provincije Huenan otkrile su način da prekrate samoću - izmislile su tajni pisani jezik nu šu, kojim su međusobno komunicirale mimo znanja muškaraca. Neke od njih su negovale i doživotne, veoma čvrste veze sa svojim laotung - srodnim dušama: dve devojčice bi sastavile ugovor o laotung prijateljstvu i držale bi ga se do smrti. Poruke na nu šuu su ispisivale na lepezama i vezle na maramicama, i tako sa svojim srodnim dušama delile svakodnevicu, nade i snove. Za razliku od ugovorene, bračne veze, laotung veza se zasnivala na iskrenoj ljubavi, i u njoj nije bilo mesta za treću osobu. Lili opsjedaju uspomene na nestalu devojku, Snežnu Laticu, koja je bila njen laotung. Nekada su jedna drugoj predstavljale spas od usamljenosti, hranu za dušu, sve do nesporazuma koji je zamalo zauvek raskinuo njihovu čvrstu povezanost. Lili otvara svoju dušu, moleći za oproštaj.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna Knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter