Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Kriza islama

Kriza islama

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Bernard Luis


ISBN:

86-7702-007-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2117

Broj strana:

176

Težina:

243 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Jezgrovita analiza viševjekovne istorije islama i uzroka koji su doveli do njegovog kulturnog opadanja, pojave militantnih islamskih organizacija i novih trendova neprijateljstva prema Zapadu.

Kriza islama se kreće kroz trinaest vjekova istorije, ali posebno oslikava ključne događaje 20. vijeka, vodeći nas do nasilnih sukoba današnjice: stvaranja države Izrael, Hladnog rata, Iranske revolucije, sovjetskog poraza u Afganistanu, Zaljevskog rata i napada na Sjedinjene Države 11. septembra.

Dok neprijateljstvo prema Zapadu ima dugačku i raznoliku istoriju u islamskim zemljama, njegova današnja usmjerenost prema Americi predstavlja nešto novo. Nov je i kult bombaša-samoubica.

Sjajno rasplićući složenu bliskoistočnu istoriju od retorike njenih manipulatora, Bernard Luis nam pomaže da razumijemo razloge za rastuće dogmatsko odbacivanje modernizma, od mnogih u muslimanskom svijetu, u korist povratka u prošlost.

Zasnovana na članku iz Njujorkera koji je dobio nagradu Džordž Polk, Kriza islama je nezaobilazno štivo za svakog ko želi da shvati šta Osama Bin Laden predstavlja i zašto njegove ubilačke poruke tako snažno odzvanjaju u islamskom svetu.

  • Originalni naziv: The Crisis of Islam
  • Prevodilac: Nina Ivanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Jezgrovita analiza viševjekovne istorije islama i uzroka koji su doveli do njegovog kulturnog opadanja, pojave militantnih islamskih organizacija i novih trendova neprijateljstva prema Zapadu. Kriza islama se kreće kroz trinaest vjekova istorije, ali posebno oslikava ključne događaje 20. vijeka, vodeći nas do nasilnih sukoba današnjice: stvaranja države Izrael, Hladnog rata, Iranske revolucije, sovjetskog poraza u Afganistanu, Zaljevskog rata i napada na Sjedinjene Države 11. septembra. Dok neprijateljstvo prema Zapadu ima dugačku i raznoliku istoriju u islamskim zemljama, njegova današnja usmjerenost prema Americi predstavlja nešto novo. Nov je i kult bombaša-samoubica. Sjajno rasplićući složenu bliskoistočnu istoriju od retorike njenih manipulatora, Bernard Luis nam pomaže da razumijemo razloge za rastuće dogmatsko odbacivanje modernizma, od mnogih u muslimanskom svijetu, u korist povratka u prošlost. Zasnovana na članku iz Njujorkera koji je dobio nagradu Džordž Polk, Kriza islama je nezaobilazno štivo za svakog ko želi da shvati šta Osama Bin Laden predstavlja i zašto njegove ubilačke poruke tako snažno odzvanjaju u islamskom svetu.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter