Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Slonovski mesec

Slonovski mesec

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Džon Svini


ISBN:

978-86-521-1362-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5298

Broj strana:

357

Težina:

330 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U jeku Drugog svjetskog rata japanska carska vojska ulazi u Burmu, a britanski gospodari se spremaju za bjekstvo. Ali oni će za sobom ostaviti naslijeđe koje Britansko carstvo ne priznaje - šezdeset dvoje anglo-burmanske djece koju su tamošnje žene izrodile iz veza sa strancima. Kao meleze, ne priznaju ih ni jedna ni druga strana, odbacuju ih i ostavljaju bez zaštite.

Njihova učiteljica, mlada Engleskinja Grejs Kolins, odbija da se evakuiše u Evropu i odlučuje da povede ovu siročad na sigurno, u Indiju. Suočava se s nemogućim poduhvatom jer između njih i Indije proteže se hiljadu i po kilometara prašume, planina, rijeka - i stalna nevidljiva prijetnja Japanaca.

Sa japanskim vojnicima za petama smanjuju se izgledi da će grupa preživjeti - dok ne naiđe na krdo od pedeset tri slona koji sa svojom strahovitom snagom i dobrotom ubrzo postaju jedina nada za opstanak siročadi. Utemeljen na istinitoj priči, Slonovski mjesec je nezaboravna epska pripovjest o hrabrosti i samilosti usred svireposti i razaranja.

  • Originalni naziv: Elephant Moo
  • Prevodilac: Marko Mladenović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U jeku Drugog svjetskog rata japanska carska vojska ulazi u Burmu, a britanski gospodari se spremaju za bjekstvo. Ali oni će za sobom ostaviti naslijeđe koje Britansko carstvo ne priznaje - šezdeset dvoje anglo-burmanske djece koju su tamošnje žene izrodile iz veza sa strancima. Kao meleze, ne priznaju ih ni jedna ni druga strana, odbacuju ih i ostavljaju bez zaštite. Njihova učiteljica, mlada Engleskinja Grejs Kolins, odbija da se evakuiše u Evropu i odlučuje da povede ovu siročad na sigurno, u Indiju. Suočava se s nemogućim poduhvatom jer između njih i Indije proteže se hiljadu i po kilometara prašume, planina, rijeka - i stalna nevidljiva prijetnja Japanaca. Sa japanskim vojnicima za petama smanjuju se izgledi da će grupa preživjeti - dok ne naiđe na krdo od pedeset tri slona koji sa svojom strahovitom snagom i dobrotom ubrzo postaju jedina nada za opstanak siročadi. Utemeljen na istinitoj priči, Slonovski mjesec je nezaboravna epska pripovjest o hrabrosti i samilosti usred svireposti i razaranja.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter