Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Sicilijanac

Sicilijanac

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mario Puzo


ISBN:

978-86-521-4755-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1555

Broj strana:

440

Težina:

402 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
do 7 dana

Razlog preporuke:

Remek-delo tvorca Kuma

Kategorije:

Sadržaj:

Puzov klasik Sicilijanac ima posebno mesto u njegovom opusu. Energičan prikaz fascinantne igre morala u prepoznatljivom stilu – mračnom i oporom - dopunjuje priču započetu u Kumu.

Posle dvogodišnjeg izgnanstva Majkl Korleone stoji na doku u Palermu. Njegov prinudni boravak na Siciliji primakao se kraju, ali pre nego što konačno kroči na rodno tle Sjedinjenih Američkih Država, čeka ga važan zadatak. Kum mu je izričito naložio da se ne vraća kući ukoliko sa sobom ne povede čoveka po imenu Salvatore Ðulijano.

Ðulijano, živa legenda, najslavniji odmetnik i nezvanični vladar zapadne Sicilije, reputaciju je stekao boreći se za prava ugnjetenog sicilijanskog seljaka, odvažno se suprotstavljajući i vladi u Rimu i nemilosrdnoj mreži Prijatelja. Odsudnu bitku Ðulijano neće povesti protiv policije i vojske, već protiv don Kročea Mala, okrutnog mafijaškog bosa. Ugrozivši don Kročeov čelični autoritet, Ðulijano se upustio u bespoštedni rat iz kojeg poraženi neće izaći s glavom na ramenima.

  • Originalni naziv: The Si ci lian
  • Prevodilac: Vladimir D. Janković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Puzov klasik Sicilijanac ima posebno mesto u njegovom opusu. Energičan prikaz fascinantne igre morala u prepoznatljivom stilu – mračnom i oporom - dopunjuje priču započetu u Kumu. Posle dvogodišnjeg izgnanstva Majkl Korleone stoji na doku u Palermu. Njegov prinudni boravak na Siciliji primakao se kraju, ali pre nego što konačno kroči na rodno tle Sjedinjenih Američkih Država, čeka ga važan zadatak. Kum mu je izričito naložio da se ne vraća kući ukoliko sa sobom ne povede čoveka po imenu Salvatore Ðulijano. Ðulijano, živa legenda, najslavniji odmetnik i nezvanični vladar zapadne Sicilije, reputaciju je stekao boreći se za prava ugnjetenog sicilijanskog seljaka, odvažno se suprotstavljajući i vladi u Rimu i nemilosrdnoj mreži Prijatelja. Odsudnu bitku Ðulijano neće povesti protiv policije i vojske, već protiv don Kročea Mala, okrutnog mafijaškog bosa. Ugrozivši don Kročeov čelični autoritet, Ðulijano se upustio u bespoštedni rat iz kojeg poraženi neće izaći s glavom na ramenima.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Remek-delo tvorca Kuma

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter