Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Sicilijanac

Sicilijanac

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mario Puzo


ISBN:

978-953-220-640-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6126

Broj strana:

332

Težina:

510 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Michael Corleone, najmlađi sin velikog don Corleonea, Kuma čija se moć pruža od Amerike sve do njegove rodne Sicilije, nakon dvije godine progonstva na tom otoku, spreman je napokon, nakon što su stvari sređene, na povratak u Ameriku kako bi zauzeo svoje mjesto prijestolonasljednika Obitelji Corleone. Sa sobom će međutim, prema očevoj naredbi, morati povesti mladog sicilijanskog odmetnika, Salvatorea Turija Guiliana, neslužbenog vladara sjeverozapadnog dijela Sicilije.

Legendarni i zloglasni banditski vođa, Robin Hood koji se 1940-ih, u ratom opustošenoj Siciliji borio za prava svojih siromašnih zemljaka protiv korumpiranih vlasti, ali i Mafije, najtraženiji je čovjek u Italiji i mnogi bi ga najradije vidjeli mrtvog. Pa kada Capo di Capi, don Croce Malo, u suradnji s policijskim Specijalnim snagama za suzbijanje banditizma i samom talijanskom vladom, ponudi Michaelu svoju pomoć pri složenoj operaciji izvlačenja Guiliana iz zemlje, na vidjelo će izaći političke intrige, osobni interesi, izdajstva i vruće talijanske strasti pod užarenim sicilijanskim suncem.

U zemlji u kojoj se na svakom koraku nalaze spomenici iz antičkih vremena, u kojoj se banditi godinama mogu sakrivati od vlasti u nepristupačnim planinama, a njezini su stanovnici vatreni kao rijetko koji na svijetu, život Michaela Corleonea neizbrisivo će se povezati sa životom čovjeka kojega bi trebao spasiti. Obilježit će njegovu sudbinu, promijeniti njegov doživljaj časti i njegovo strahopoštovanje prema junaštvu. Hoće li Michael uspjeti spasiti ratnika, ljubavnika, pravog i nepatvorenog Sicilijanca?

  • Originalni naziv: THE SICILIAN
  • Prevodilac: Nebojša Buđanovac
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Michael Corleone, najmlađi sin velikog don Corleonea, Kuma čija se moć pruža od Amerike sve do njegove rodne Sicilije, nakon dvije godine progonstva na tom otoku, spreman je napokon, nakon što su stvari sređene, na povratak u Ameriku kako bi zauzeo svoje mjesto prijestolonasljednika Obitelji Corleone. Sa sobom će međutim, prema očevoj naredbi, morati povesti mladog sicilijanskog odmetnika, Salvatorea Turija Guiliana, neslužbenog vladara sjeverozapadnog dijela Sicilije. Legendarni i zloglasni banditski vođa, Robin Hood koji se 1940-ih, u ratom opustošenoj Siciliji borio za prava svojih siromašnih zemljaka protiv korumpiranih vlasti, ali i Mafije, najtraženiji je čovjek u Italiji i mnogi bi ga najradije vidjeli mrtvog. Pa kada Capo di Capi, don Croce Malo, u suradnji s policijskim Specijalnim snagama za suzbijanje banditizma i samom talijanskom vladom, ponudi Michaelu svoju pomoć pri složenoj operaciji izvlačenja Guiliana iz zemlje, na vidjelo će izaći političke intrige, osobni interesi, izdajstva i vruće talijanske strasti pod užarenim sicilijanskim suncem. U zemlji u kojoj se na svakom koraku nalaze spomenici iz antičkih vremena, u kojoj se banditi godinama mogu sakrivati od vlasti u nepristupačnim planinama, a njezini su stanovnici vatreni kao rijetko koji na svijetu, život Michaela Corleonea neizbrisivo će se povezati sa životom čovjeka kojega bi trebao spasiti. Obilježit će njegovu sudbinu, promijeniti njegov doživljaj časti i njegovo strahopoštovanje prema junaštvu. Hoće li Michael uspjeti spasiti ratnika, ljubavnika, pravog i nepatvorenog Sicilijanca?

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter