Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.307

Facebook slicica

Katalog

Sanset Park

Sanset Park

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Pol Oster


ISBN:

978-86-6145-072-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6853

Broj strana:

231

Težina:

366 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kao i Erik Majkl Paker, glavni junak DeLilovog Kosmopolisa - romana posvećenog upravo Polu Osteru - i Majls Heler, glavni junak nove Osterove knjige, romana Sanset Park, ima dvadeset osam godina i Njujorčanin je.

Njihove sličnosti tu, međutim, završavaju. Dok je DeLilov Paker multimilijarder, Majls Heler na Floridi preživljava radeći kao fizički radnik. Napustivši rodni grad i fakultet zbog porodične tragedije, godinama je lutao Amerikom, a za Floridu se vezao zbog mlade djevojke, Pilar, koja je još srednjoškolka.

Upravo zbog njene mladosti, međutim, tačnije rečeno, maloljetnosti, Majls će se (privremeno) vratiti u Njujork, odazvavši se pozivu starog prijatelja...

U Sanset Parku Oster se vraća nekim od svojih opsesivnih tema: mladosti, porodičnim odnosima, Njujorku, književnosti. Kontekst je savremen: vrijeme svjetske ekonomske krize i masovne nezaposlenosti, vrijeme u kome doktoranti i perspektivni umjetnici jedva spajaju kraj s krajem, vrijeme fluidnih i neodređenih društvenih vrijednosti. U svijetu u kome je izvjesna samo neizvjesnost, Osterovi junaci u ljubavi pronalaze jednu od retkih oaza smisla.

Iako je Majls Heler bez sumnje glavni junak romana, njegova perspektiva nema privilegiju da bude jedina iz koje se priča pripovjeda. Perspektive njegovog oca Morisa, majke Meri-Li Svon, starog prijatelja Binga Nejtana, poznanica i cimerki Alis Bergstrom i Elen Brajs, doprinose polifoničnosti Sanset Parka, romana koji, kao i prethodni Osterovi, čitaoca osvaja čarobnjačkom vještinom pričanja i u kojem se Oster pokatkad doima tužnijim i mudrijim nego ikad prije.

  • Prevodilac: Ivana Đurić Paunović i Muharem Bazdulj
  • Edicija: Svet proze
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kao i Erik Majkl Paker, glavni junak DeLilovog Kosmopolisa - romana posvećenog upravo Polu Osteru - i Majls Heler, glavni junak nove Osterove knjige, romana Sanset Park, ima dvadeset osam godina i Njujorčanin je. Njihove sličnosti tu, međutim, završavaju. Dok je DeLilov Paker multimilijarder, Majls Heler na Floridi preživljava radeći kao fizički radnik. Napustivši rodni grad i fakultet zbog porodične tragedije, godinama je lutao Amerikom, a za Floridu se vezao zbog mlade djevojke, Pilar, koja je još srednjoškolka. Upravo zbog njene mladosti, međutim, tačnije rečeno, maloljetnosti, Majls će se (privremeno) vratiti u Njujork, odazvavši se pozivu starog prijatelja... U Sanset Parku Oster se vraća nekim od svojih opsesivnih tema: mladosti, porodičnim odnosima, Njujorku, književnosti. Kontekst je savremen: vrijeme svjetske ekonomske krize i masovne nezaposlenosti, vrijeme u kome doktoranti i perspektivni umjetnici jedva spajaju kraj s krajem, vrijeme fluidnih i neodređenih društvenih vrijednosti. U svijetu u kome je izvjesna samo neizvjesnost, Osterovi junaci u ljubavi pronalaze jednu od retkih oaza smisla. Iako je Majls Heler bez sumnje glavni junak romana, njegova perspektiva nema privilegiju da bude jedina iz koje se priča pripovjeda. Perspektive njegovog oca Morisa, majke Meri-Li Svon, starog prijatelja Binga Nejtana, poznanica i cimerki Alis Bergstrom i Elen Brajs, doprinose polifoničnosti Sanset Parka, romana koji, kao i prethodni Osterovi, čitaoca osvaja čarobnjačkom vještinom pričanja i u kojem se Oster pokatkad doima tužnijim i mudrijim nego ikad prije.

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter