Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

4321

4321

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Pol Oster


ISBN:

978-86-6145-298-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M1389

Broj strana:

936

Težina:

1180 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

46,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Delo koje započinje pričom o emigrantu Evropljaninu koji na ostrvo Elis stiže prvog dana 20. veka, poseduje sve što je potrebno da bude okvalifikovano kao veliki američki roman. No Oster ispisuje priču šaljivu i nepredvidljivu, suviše ličnu, suviše zasnovanu na sopstvenom iskustvu, da bi se mogla nazvati svačijom. Ipak, dovoljno je i samo to što je stvorio roman koji slavi slobodarske vrednosti piščeve generacije - od ljubavi prema umetnosti do zalaganja za pravdu - u vremenu u kom su obe na udaru. - Blejk Morison, The Guardian

U mnoštvu velikih narativa, i posledica njihovog delovanja, nalaze se oni manji, pojedinačni, jedini bitni jer pripadaju samo nama, nesviklima da život shvatimo kao nešto besciljno i nesvrsishodno, kao trajanje trajanja radi. Osterovi junaci, svaki od četvorice, svaki s darom, a time i utešnom određenošću, trude se da u svojim mladim godinama nađu sebi mesto u onome što će se, iz ne tako daleke budućnosti posmatrano, uobličiti u prelomne šezdesete dvadesetog veka. Njihove sudbine često nalikuju kuglicama u fliperu koje se nekad vinu i osvetle i ozvuče mesto, a nekad se samo suludo sjure u tamu rupe. U Osterovoj narativnoj fizici postoje zakoni koje još vredi izučavati.

  • Originalni naziv: 4321
  • Prevodilac: Ivana Đurić Paunović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Delo koje započinje pričom o emigrantu Evropljaninu koji na ostrvo Elis stiže prvog dana 20. veka, poseduje sve što je potrebno da bude okvalifikovano kao veliki američki roman. No Oster ispisuje priču šaljivu i nepredvidljivu, suviše ličnu, suviše zasnovanu na sopstvenom iskustvu, da bi se mogla nazvati svačijom. Ipak, dovoljno je i samo to što je stvorio roman koji slavi slobodarske vrednosti piščeve generacije - od ljubavi prema umetnosti do zalaganja za pravdu - u vremenu u kom su obe na udaru. - Blejk Morison, The Guardian U mnoštvu velikih narativa, i posledica njihovog delovanja, nalaze se oni manji, pojedinačni, jedini bitni jer pripadaju samo nama, nesviklima da život shvatimo kao nešto besciljno i nesvrsishodno, kao trajanje trajanja radi. Osterovi junaci, svaki od četvorice, svaki s darom, a time i utešnom određenošću, trude se da u svojim mladim godinama nađu sebi mesto u onome što će se, iz ne tako daleke budućnosti posmatrano, uobličiti u prelomne šezdesete dvadesetog veka. Njihove sudbine često nalikuju kuglicama u fliperu koje se nekad vinu i osvetle i ozvuče mesto, a nekad se samo suludo sjure u tamu rupe. U Osterovoj narativnoj fizici postoje zakoni koje još vredi izučavati.

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter