Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Rekapitulacija

Rekapitulacija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789926310615

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5534

Broj strana:

248

Težina:

298 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Rekapitulacija Svetislava Basare, s dobro poznatim junacima i antijunacima iz Andrićeve lestvice užasa i NIN-ovom nagradom ovjenčanog romana Kontraendorfin, poseže za filozofijom, teologijom, književnošću, mitomanijom i idolopoklonstvom (nemilo i potkopavajući temelje), ali, iznad svega, burleskom i virtuoznim stilom.



Rekapitulacija govori o svođenju računa bez krčmara, koji su u Srbiji pravljeni od 1985. do današnjeg dana. Međutim, kako autor ističe, bilo bi krajnje pogrešno u romanu vidjeti “reviziju istorije”, “sliku stvarnosti” ili sociološku studiju, ustvari bilo šta što bi imalo veze s empirijskim zbivanjima i stvarnim ličnostima koje se u romanu spominju. Iako je svaka sličnost sa stvarnim licima i događajima namjerna, to je krajnje subjektivan spis, zapravo neka vrsta dokumentarne fantastike i groteskne antropologije. Sve to, naravno, uz obilje galgenhumora, za Basaru najbolje vrste humora.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Rekapitulacija Svetislava Basare, s dobro poznatim junacima i antijunacima iz Andrićeve lestvice užasa i NIN-ovom nagradom ovjenčanog romana Kontraendorfin, poseže za filozofijom, teologijom, književnošću, mitomanijom i idolopoklonstvom (nemilo i potkopavajući temelje), ali, iznad svega, burleskom i virtuoznim stilom. Rekapitulacija govori o svođenju računa bez krčmara, koji su u Srbiji pravljeni od 1985. do današnjeg dana. Međutim, kako autor ističe, bilo bi krajnje pogrešno u romanu vidjeti “reviziju istorije”, “sliku stvarnosti” ili sociološku studiju, ustvari bilo šta što bi imalo veze s empirijskim zbivanjima i stvarnim ličnostima koje se u romanu spominju. Iako je svaka sličnost sa stvarnim licima i događajima namjerna, to je krajnje subjektivan spis, zapravo neka vrsta dokumentarne fantastike i groteskne antropologije. Sve to, naravno, uz obilje galgenhumora, za Basaru najbolje vrste humora.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter