Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Psihologijski intervju - Kvalitativna metoda prikupljanja podataka

Psihologijski intervju - Kvalitativna metoda prikupljanja podataka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ljerka Hajncl


ISBN:

978-953-191-859-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9246

Broj strana:

284

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

79,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Cilj knjige je integrirati rezultate znanstvenih istraživanja o intervjuu kao jednoj od metoda prikupljanja podataka i procjene i uputiti na brojnost i raznolikost praktičnih vrsta psihologijskog intervjua.

U ovoj knjizi prikazane su teorijske osnove i praktični primjeri intervjua kojim se prikupljaju i procjenjuju informacije o intervjuiranom u skladu s unaprijed određenom svrhom. U knjizi se ne razmatraju intervjui koji se provode u cilju psihoterapije, psiholoških intervencija, savjetovanja, predstavljanja organizacije, podizanja motivacije za rad, izlazni intervju i sl. Cilj knjige je integrirati rezultate znanstvenih istraživanja o intervjuu kao jednoj od metoda prikupljanja podataka i procjene i uputiti na brojnost i raznolikost praktičnih vrsta psihologijskog intervjua. Prikazani rezultati mogu se upotrijebiti u dva smjera: kao osnova za daljnje istraživanje metode intervjua i kao smjernica za pronalaženje i konstrukciju intervjua koji je najprikladniji za ispitivanje u nekom praktičnom okruženju.

Podaci o određenju, vrstama i sadržaju intervjua navedeni u knjizi u prvom redu su namijenjeni za osposobljavanje i usavršavanje psihologa za provođenje intervjua u kliničkoj i organizacijskoj praksi, praksi medicine rada i psiholozima koji sudjeluju u procjeni radne sposobnosti. Podaci iz knjige mogu biti polazište psiholozima i stručnjacima srodnih zanimanja za analizu osobnog načina prikupljanja, interpretacije i prezentacije podataka metodom intervjua. Knjiga može biti vrijedan izvor znanja studentima psihologije, studentima humanističkih i društvenih znanosti prilikom upoznavanja s brojnim vrstama intervjua, načinima strukturiranja intervjua te služiti kao polazište za stjecanje vještina za njegovo utemeljeno vođenje.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Cilj knjige je integrirati rezultate znanstvenih istraživanja o intervjuu kao jednoj od metoda prikupljanja podataka i procjene i uputiti na brojnost i raznolikost praktičnih vrsta psihologijskog intervjua. U ovoj knjizi prikazane su teorijske osnove i praktični primjeri intervjua kojim se prikupljaju i procjenjuju informacije o intervjuiranom u skladu s unaprijed određenom svrhom. U knjizi se ne razmatraju intervjui koji se provode u cilju psihoterapije, psiholoških intervencija, savjetovanja, predstavljanja organizacije, podizanja motivacije za rad, izlazni intervju i sl. Cilj knjige je integrirati rezultate znanstvenih istraživanja o intervjuu kao jednoj od metoda prikupljanja podataka i procjene i uputiti na brojnost i raznolikost praktičnih vrsta psihologijskog intervjua. Prikazani rezultati mogu se upotrijebiti u dva smjera: kao osnova za daljnje istraživanje metode intervjua i kao smjernica za pronalaženje i konstrukciju intervjua koji je najprikladniji za ispitivanje u nekom praktičnom okruženju. Podaci o određenju, vrstama i sadržaju intervjua navedeni u knjizi u prvom redu su namijenjeni za osposobljavanje i usavršavanje psihologa za provođenje intervjua u kliničkoj i organizacijskoj praksi, praksi medicine rada i psiholozima koji sudjeluju u procjeni radne sposobnosti. Podaci iz knjige mogu biti polazište psiholozima i stručnjacima srodnih zanimanja za analizu osobnog načina prikupljanja, interpretacije i prezentacije podataka metodom intervjua. Knjiga može biti vrijedan izvor znanja studentima psihologije, studentima humanističkih i društvenih znanosti prilikom upoznavanja s brojnim vrstama intervjua, načinima strukturiranja intervjua te služiti kao polazište za stjecanje vještina za njegovo utemeljeno vođenje.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Slap
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter