Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Prva noć

Prva noć

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mark Levi


ISBN:

978-86-521-0823-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4848

Broj strana:

408

Težina:

385 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Fantastičan nastavak epopeje započete u Prvom danu.

Najpopularniji savremeni francuski pisac.

Postoji legenda koja kaže da dijete u majčinoj utrobi zna sve o tajni stvaranja, od nastanka svijeta do kraja vremena. Kad se rodi, glasnik prođe iznad njegove kolijevke i stavi mu prst na usta kako nikada ne bi otkrilo poverenu tajnu, tajnu života. Taj prst koji zauvijek briše djetetovo sjećanje ostavlja znak. Svi imaju taj znak iznad gornje usne, osim mene. Na dan kada sam rođen, glasnik je zaboravio da me posjeti i ja se svega sjećam...

Naša sudbina je zapisana u zvijezdama... Adrijan svake noći pretražuje nebo u potrazi za odgovorima na pitanja koja ga proganjaju. Ipak, najviše ga muči pitanje šta je bilo sa Kirom, mladom ženom koja je osvojila njegovo srce. Njih dvoje su zajedno proputovali svijet u potrazi za drevnim predmetom koji reflektuje zvjezdano nebo onako kako je izgledalo prije četiri stotine miliona godina. To je dragocjen, ali i veoma opasan predmet, jer otkriva istinu koju bi neki željeli da zataškaju.

Kada do njega stigne fotografija koja budi nadu da je Kira preživjela saobraćajnu nesreću, Adrijan bez oklijevanja kreće ka beskrajnim prostranstvima u podnožju Himalaja, riješen da je pronađe i vrati u Evropu. Ali to je tek početak pustolovine koja će Kiri i Adrijanu omogućiti da odgonetnu tajnu nastanka čovječanstva.

Prva noć je nevjerovatno i uzbudljivo putovanje zahvaljujući kojem ćemo preći preko granica ljudskog znanja i otkriti... da je ljubav najveća i najopasnija pustolovina. Vodeći svoje junake od etiopskih visoravni do zaleđenih prostranstava na severnom Uralu, Mark Levi ovim romanom završava fantastičnu epopeju započetu u Prvom danu.

  • Originalni naziv: La première nuit
  • Prevodilac: Gordana Breberina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Fantastičan nastavak epopeje započete u Prvom danu. Najpopularniji savremeni francuski pisac. Postoji legenda koja kaže da dijete u majčinoj utrobi zna sve o tajni stvaranja, od nastanka svijeta do kraja vremena. Kad se rodi, glasnik prođe iznad njegove kolijevke i stavi mu prst na usta kako nikada ne bi otkrilo poverenu tajnu, tajnu života. Taj prst koji zauvijek briše djetetovo sjećanje ostavlja znak. Svi imaju taj znak iznad gornje usne, osim mene. Na dan kada sam rođen, glasnik je zaboravio da me posjeti i ja se svega sjećam... Naša sudbina je zapisana u zvijezdama... Adrijan svake noći pretražuje nebo u potrazi za odgovorima na pitanja koja ga proganjaju. Ipak, najviše ga muči pitanje šta je bilo sa Kirom, mladom ženom koja je osvojila njegovo srce. Njih dvoje su zajedno proputovali svijet u potrazi za drevnim predmetom koji reflektuje zvjezdano nebo onako kako je izgledalo prije četiri stotine miliona godina. To je dragocjen, ali i veoma opasan predmet, jer otkriva istinu koju bi neki željeli da zataškaju. Kada do njega stigne fotografija koja budi nadu da je Kira preživjela saobraćajnu nesreću, Adrijan bez oklijevanja kreće ka beskrajnim prostranstvima u podnožju Himalaja, riješen da je pronađe i vrati u Evropu. Ali to je tek početak pustolovine koja će Kiri i Adrijanu omogućiti da odgonetnu tajnu nastanka čovječanstva. Prva noć je nevjerovatno i uzbudljivo putovanje zahvaljujući kojem ćemo preći preko granica ljudskog znanja i otkriti... da je ljubav najveća i najopasnija pustolovina. Vodeći svoje junake od etiopskih visoravni do zaleđenih prostranstava na severnom Uralu, Mark Levi ovim romanom završava fantastičnu epopeju započetu u Prvom danu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter