Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Prorok i prorokov vrt

Prorok i prorokov vrt

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7448-216-3

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2641

Broj strana:

168

Težina:

150 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prorok, njegovo napoznatije djelo, kojim je stekao svjetsku slavu, objavljen je prvi put 1923. godine. Preveden je na preko dvadeset jezika a sam Džubran ga je ilustrovao svojim vizionarskim crtežima. Kao prava riznica mudrosti i putokaza za razborito vladanje u životu, on obrađuje teme koje se tiču sudbine svakog ljudskog bića: rad i igra, posjedovanje sloboda, dobro i zlo, ljubav i smrt.

Njegov uticaj ne ograničava se na Bliski Istok iz kojeg potiče nego je daleko širi. Stoga je u pravu Dž. Rasel koji piše: Još od vremena Tagorinog Gitandjalija, Istok nije govorio tako lijepim glasom kao u Proroku. Na tekstu Prorokovog vrta, koji je objavljen prvi put posthumno 1933, Džubran je radio upravo posljednjih dana svog života. Dok u prethodnoj knjizi Almustafa napušta grad Orfalez da bi se vratio u svoju domovinu, ovdje se opisuje njegov povratak rodnom ostrvu. Preplavljen setom sjećanja, on se vraća u Vrt njegove majke i oca , gdje počivaše usnuli oni, i njihovi preci. Ali na molbu svojih prijatelja, poslije nekoliko nedelja duboke osame, nastavlja sa svojim mudrim pripovijedanjima. Prorokov vrt je ilustrovan nadahnutim autorovim crtežima koji su s razlogom upoređivani sa crtežima Viljema Blejka. Razmišljanja o prirodi mudrosti, vremenu, samoći i Bogu saopštena su jedinstvenim stilom, dok se na svakoj stranici knjige osjeća plemeniti duh Halila Džubrana.

  • Originalni naziv: The Garden of the Prophet...
  • Prevodilac: Raša Sekulović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x170
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prorok, njegovo napoznatije djelo, kojim je stekao svjetsku slavu, objavljen je prvi put 1923. godine. Preveden je na preko dvadeset jezika a sam Džubran ga je ilustrovao svojim vizionarskim crtežima. Kao prava riznica mudrosti i putokaza za razborito vladanje u životu, on obrađuje teme koje se tiču sudbine svakog ljudskog bića: rad i igra, posjedovanje sloboda, dobro i zlo, ljubav i smrt. Njegov uticaj ne ograničava se na Bliski Istok iz kojeg potiče nego je daleko širi. Stoga je u pravu Dž. Rasel koji piše: Još od vremena Tagorinog Gitandjalija, Istok nije govorio tako lijepim glasom kao u Proroku. Na tekstu Prorokovog vrta, koji je objavljen prvi put posthumno 1933, Džubran je radio upravo posljednjih dana svog života. Dok u prethodnoj knjizi Almustafa napušta grad Orfalez da bi se vratio u svoju domovinu, ovdje se opisuje njegov povratak rodnom ostrvu. Preplavljen setom sjećanja, on se vraća u Vrt njegove majke i oca , gdje počivaše usnuli oni, i njihovi preci. Ali na molbu svojih prijatelja, poslije nekoliko nedelja duboke osame, nastavlja sa svojim mudrim pripovijedanjima. Prorokov vrt je ilustrovan nadahnutim autorovim crtežima koji su s razlogom upoređivani sa crtežima Viljema Blejka. Razmišljanja o prirodi mudrosti, vremenu, samoći i Bogu saopštena su jedinstvenim stilom, dok se na svakoj stranici knjige osjeća plemeniti duh Halila Džubrana.

Dodatne informacije

Izdavač Paideia
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter