Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Primenjena etika

Primenjena etika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-86689-90-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M3422

Broj strana:

314

Težina:

430 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

31,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Zbornik Primenjena etika čini četrnaest radova grupisanih u šest tematskih oblasti. Pospešivanje čoveka – nit koja povezuje prvu grupu radova ove knjige – pomoću bioničkih pomagala koja više ne samo da nadomeštaju neku izostalu funkciju ljudskog tela, nego i unapređuju ljudske performanse, unapređenje posredstvom hemijskih supstanci i genske terapije koje omogućuje neočekivane uspehe u sportskim ali i drugim aktivnostima ili putem savremenih tehnika neurostimulacije, noviji su primeri tehnoloških dostignuća koja imaju potencijal da izmene čovekov život u budućnosti. Anticipirajući kraj nekim od najvećih čovekovih tegoba, poput pojedinih teških bolesti i invaliditeta, ostvarenje višemilenijumskih snova čovečanstva o većim sposobnostima pojedinca, ali i eventualne drastične nepravde u budućem društvu, ovi tehnološki uspesi morali su postati vruća etička tema današnjice. Oni od nas zahtevaju da još jednom promislimo svrhu i perspektive medicine, sporta, prava, ali i pitanja o smislu čovekovog života, smislu napretka i pravednom društvu.
Duška Franeta

Nas ljude od drugih primata razlikuju naša prefinjena i složena struktura i funkcije mozga. Ova naša svojstva omogućuju nam da opažamo sebe i svet koji nas okružuje na poseban način: dok izgleda da sva druga stvorenja uzimaju svoje postojanje i postojanje uopšte zdravo za gotovo, mi smo jedina vrsta koja je sposobna da se čudi i nad jednim i nad drugim. Čuđenje vodi postavljanju pitanja, a postavljanje pitanja još više podstiče čuđenje. Iz tog razloga, ljudsko stanje se može opisati kao stalno istraživanje: neprestano postavljamo pitanja gotovo o svemu, uključujući čak i svoju sposobnost da postavljamo pitanja.
Evangelos Protopapadakis

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zbornik Primenjena etika čini četrnaest radova grupisanih u šest tematskih oblasti. Pospešivanje čoveka – nit koja povezuje prvu grupu radova ove knjige – pomoću bioničkih pomagala koja više ne samo da nadomeštaju neku izostalu funkciju ljudskog tela, nego i unapređuju ljudske performanse, unapređenje posredstvom hemijskih supstanci i genske terapije koje omogućuje neočekivane uspehe u sportskim ali i drugim aktivnostima ili putem savremenih tehnika neurostimulacije, noviji su primeri tehnoloških dostignuća koja imaju potencijal da izmene čovekov život u budućnosti. Anticipirajući kraj nekim od najvećih čovekovih tegoba, poput pojedinih teških bolesti i invaliditeta, ostvarenje višemilenijumskih snova čovečanstva o većim sposobnostima pojedinca, ali i eventualne drastične nepravde u budućem društvu, ovi tehnološki uspesi morali su postati vruća etička tema današnjice. Oni od nas zahtevaju da još jednom promislimo svrhu i perspektive medicine, sporta, prava, ali i pitanja o smislu čovekovog života, smislu napretka i pravednom društvu. Duška Franeta Nas ljude od drugih primata razlikuju naša prefinjena i složena struktura i funkcije mozga. Ova naša svojstva omogućuju nam da opažamo sebe i svet koji nas okružuje na poseban način: dok izgleda da sva druga stvorenja uzimaju svoje postojanje i postojanje uopšte zdravo za gotovo, mi smo jedina vrsta koja je sposobna da se čudi i nad jednim i nad drugim. Čuđenje vodi postavljanju pitanja, a postavljanje pitanja još više podstiče čuđenje. Iz tog razloga, ljudsko stanje se može opisati kao stalno istraživanje: neprestano postavljamo pitanja gotovo o svemu, uključujući čak i svoju sposobnost da postavljamo pitanja. Evangelos Protopapadakis

Dodatne informacije

Izdavač Mediterran Publishing
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter