Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Povratak Adolfa Pilsela

Povratak Adolfa Pilsela

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Drago Pilsel


ISBN:

9789535200796

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M1527

Broj strana:

216

Težina:

299 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Adolf Pilsel, otac novinara i teologa Drage Pilsela, u osamdeset i prvoj godini života dolazi u Zagreb iz Paragvaja gdje živi od 1972. Drago Pilsel poziva ga k sebi jer je saznao da je otac bolestan. Nakon jedanaest mjeseci provedenih u Hrvatskoj i utvrđene dijagnoze trostruke bolesti srca, Adolf Pilsel odluči se vratiti u Paragvaj, što čini u lipnju 2018. Adolf je stigao kao apatrid, vraća se kao hrvatski državljanin.

Knjiga donosi životopis Adolfa Pilsela, od rođenja 1936. na Kosovu, djetinjstva koje, nakon boravka u Sarajevu, istočnoj Poljskoj i Austriji, nastavlja u Argentini, preko sazrijevanja u krugu ustaške emigracije, angažmana u krugu tjelohranitelja Ante Pavelića u Buenos Airesu sve do uspona i pada njegove karijere u Patagoniji te bijega u Paragvaj.

U razdoblju suživota u Zagrebu, Drago i Adolf Pilsel raspravljat će o motivima napuštanja obitelji 1972., o nacizmu i ustaštvu, o tome što je Hrvatska danas, o refleksijama Adolfa Pilsela nakon posjeta Jasenovcu, o razgovorima s bivšim predsjednicima, Stjepanom Mesićem i Ivom Josipovićem, kao i s drugim istaknutim prijateljima Drage Pilsela…

Knjiga donosi odgovor na pitanje: uspijeva li Adolf Pilsel postati svjestan svojih političkih i ideoloških zabluda na način na koji je to postao Drago Pilsel u odnosu na mladenačko razdoblje u ustaškoj emigraciji? Knjiga je iskren i bolan razgovor oca i sina, čiji se vrhunac događa na mjestu stradanja autorova mlađeg brata i Adolfova sina, Branka Pilsela, nestaloga hrvatskog branitelja.

“Povratak Adolfa Pilsela” je borba koja se nastavlja, kao i druženje s demonima nacizma i ustaštva..

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Adolf Pilsel, otac novinara i teologa Drage Pilsela, u osamdeset i prvoj godini života dolazi u Zagreb iz Paragvaja gdje živi od 1972. Drago Pilsel poziva ga k sebi jer je saznao da je otac bolestan. Nakon jedanaest mjeseci provedenih u Hrvatskoj i utvrđene dijagnoze trostruke bolesti srca, Adolf Pilsel odluči se vratiti u Paragvaj, što čini u lipnju 2018. Adolf je stigao kao apatrid, vraća se kao hrvatski državljanin. Knjiga donosi životopis Adolfa Pilsela, od rođenja 1936. na Kosovu, djetinjstva koje, nakon boravka u Sarajevu, istočnoj Poljskoj i Austriji, nastavlja u Argentini, preko sazrijevanja u krugu ustaške emigracije, angažmana u krugu tjelohranitelja Ante Pavelića u Buenos Airesu sve do uspona i pada njegove karijere u Patagoniji te bijega u Paragvaj. U razdoblju suživota u Zagrebu, Drago i Adolf Pilsel raspravljat će o motivima napuštanja obitelji 1972., o nacizmu i ustaštvu, o tome što je Hrvatska danas, o refleksijama Adolfa Pilsela nakon posjeta Jasenovcu, o razgovorima s bivšim predsjednicima, Stjepanom Mesićem i Ivom Josipovićem, kao i s drugim istaknutim prijateljima Drage Pilsela… Knjiga donosi odgovor na pitanje: uspijeva li Adolf Pilsel postati svjestan svojih političkih i ideoloških zabluda na način na koji je to postao Drago Pilsel u odnosu na mladenačko razdoblje u ustaškoj emigraciji? Knjiga je iskren i bolan razgovor oca i sina, čiji se vrhunac događa na mjestu stradanja autorova mlađeg brata i Adolfova sina, Branka Pilsela, nestaloga hrvatskog branitelja. “Povratak Adolfa Pilsela” je borba koja se nastavlja, kao i druženje s demonima nacizma i ustaštva..

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter