Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Postajući Abigail

Postajući Abigail

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Chris Abani


ISBN:

978-9958-591-03-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M0583

Broj strana:

94

Težina:

130 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Nigerijski pisac Chris Abani, nakon što je objavio svoju prvu knjigu, roman (Masters of the Board), 1985. godine je pritvoren s obrazloženjem da je spremao državni udar. Dvije godine kasnije, zbog svoga pisanja, završava u zatvoru Kiri-Kiri (koji se još zove i Kalakuta Republic, ime po kojem će kasnije biti naslovljena čuvena Abanijeva knjiga pjesama), godinu dana koliko je bio zatvoren podvrgavan je elektrošokovima i drugim oblicima mučenja. Dvije godine nakon toga, po treći put je zatvoren, ovaj put zbog dramskog teksta (Song of the Broken Flute). Osuđen je na smrt.

Zahvaljujući velikom međunarodnom pritisku od strane organizacija za zaštitu ljudskih prava, oslobođen je, napušta Nigeriju, jedno vrijeme provodi u Londonu, a onda se nastanjuje u Los Angelesu. Predaje na Univerzitetu Južne Californije (USC), svira saksofon, piše knjige.

Postajući Abigail, novela je objavljena 2006. godine, priča je o djevojci koja još nije postala žena, iz Nigerije je dovedena u London, potom prisiljena na prostuciju; priča o nasilju pisana lirskim jezikom. Sa vlastitim iskustvom mučenja u zatvorima, Abani u Postajući Abigail, ali i u drugim svojim knjigama, u poeziji također, u centar svog zamimanja postavlja predispoziciju tijela za zadovoljstvo i bol.

  • Originalni naziv: Becoming Abigail
  • Prevodilac: Senada Kreso
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 115x175
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Nigerijski pisac Chris Abani, nakon što je objavio svoju prvu knjigu, roman (Masters of the Board), 1985. godine je pritvoren s obrazloženjem da je spremao državni udar. Dvije godine kasnije, zbog svoga pisanja, završava u zatvoru Kiri-Kiri (koji se još zove i Kalakuta Republic, ime po kojem će kasnije biti naslovljena čuvena Abanijeva knjiga pjesama), godinu dana koliko je bio zatvoren podvrgavan je elektrošokovima i drugim oblicima mučenja. Dvije godine nakon toga, po treći put je zatvoren, ovaj put zbog dramskog teksta (Song of the Broken Flute). Osuđen je na smrt. Zahvaljujući velikom međunarodnom pritisku od strane organizacija za zaštitu ljudskih prava, oslobođen je, napušta Nigeriju, jedno vrijeme provodi u Londonu, a onda se nastanjuje u Los Angelesu. Predaje na Univerzitetu Južne Californije (USC), svira saksofon, piše knjige. Postajući Abigail, novela je objavljena 2006. godine, priča je o djevojci koja još nije postala žena, iz Nigerije je dovedena u London, potom prisiljena na prostuciju; priča o nasilju pisana lirskim jezikom. Sa vlastitim iskustvom mučenja u zatvorima, Abani u Postajući Abigail, ali i u drugim svojim knjigama, u poeziji također, u centar svog zamimanja postavlja predispoziciju tijela za zadovoljstvo i bol.

Dodatne informacije

Izdavač Ajfelov most
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter