Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Freelander

Freelander

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-591-01-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M0586

Broj strana:

203

Težina:

220 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Miljenko Jergović je autor knjiga pjesama: Opservatorija Varsava, Uči li neko noćas u ovom gradu japanski, Himmel Commando, Preko zaleđenog mosta, Hauzmajstor Šulc, knjiga priča: Sarajevski marlboro, Karivani, Mama Leone, Rabija i sedam meleka, Insallah, Madonna, insallah, Historijska čitanka (1 i 2), objavio je novelu Buick Rivera, romane Dvori od oraha, Gloria in exelsis, Ruta Tannenbaum, autor je dramskog teksta Kazes anđeo, knjiga publicističkih tekstova Naci bonton i Žrtve sanjaju veliku ratnu pobjedu. Rodio se u Sarajevu, živi u Zagrebu.

Kao što u prethodnoj Jergovićevoj noveli Buick Rivera, glavni lik ima opsesivan odnos prema svome automobilu, tako i u Freelanderu, pisac istražuje sudbinsku povezanost svog lika i njegova auta: nakon sto je otišao u mirovinu, a zatim ostao udovac, zagrebački je nastavnik povijesti Karlo Adum izgubio razloge za život. Sve dok mu iz Sarajeva nije stigao tajanstveni telegram, potpisan od advokata, koji ga je naveo da, usprkos brojnim strahovima, sjedne u svoj trideset godina stari volvo, spremi pištolj u pretinac za rukavice, i krene na put.

Na svom će putovanju još jednom proživjeti važne trenutke svoga života, i potvrditi, jednu za drugom, predrasude s kojima je živio.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 115x175
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Miljenko Jergović je autor knjiga pjesama: Opservatorija Varsava, Uči li neko noćas u ovom gradu japanski, Himmel Commando, Preko zaleđenog mosta, Hauzmajstor Šulc, knjiga priča: Sarajevski marlboro, Karivani, Mama Leone, Rabija i sedam meleka, Insallah, Madonna, insallah, Historijska čitanka (1 i 2), objavio je novelu Buick Rivera, romane Dvori od oraha, Gloria in exelsis, Ruta Tannenbaum, autor je dramskog teksta Kazes anđeo, knjiga publicističkih tekstova Naci bonton i Žrtve sanjaju veliku ratnu pobjedu. Rodio se u Sarajevu, živi u Zagrebu. Kao što u prethodnoj Jergovićevoj noveli Buick Rivera, glavni lik ima opsesivan odnos prema svome automobilu, tako i u Freelanderu, pisac istražuje sudbinsku povezanost svog lika i njegova auta: nakon sto je otišao u mirovinu, a zatim ostao udovac, zagrebački je nastavnik povijesti Karlo Adum izgubio razloge za život. Sve dok mu iz Sarajeva nije stigao tajanstveni telegram, potpisan od advokata, koji ga je naveo da, usprkos brojnim strahovima, sjedne u svoj trideset godina stari volvo, spremi pištolj u pretinac za rukavice, i krene na put. Na svom će putovanju još jednom proživjeti važne trenutke svoga života, i potvrditi, jednu za drugom, predrasude s kojima je živio.

Dodatne informacije

Izdavač Ajfelov most
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter