Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Poslednji ruski car

Poslednji ruski car

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7710-065-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0326

Broj strana:

216

Težina:

342 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Sudbina posljednjih članova porodice Romanov nastavlja da fascinira nesmanjenim intenzitetom... U Poslednjem ruskom caru, Robert Aleksander daje sveobuhvatan i u potpunosti uvjerljiv opis posljednjih dana porodice Romanov...

Aleksander ne samo da je oživjeo vrijeme i mjesto u kojem su živjeli, on stvara priču punu neizvjesnosti, preokreta i iznenađenja, zbog čega knjigu nećete ispuštati iz ruku. Pružiće vam istinsko uživanje, podučiti vas, poput klasika − pozdravljam viziju i talenat gosp. Aleksandera koji je jednu staru priču ispričao na potpuno nov i originalan način.
Margaret Džordž

”Da li je moguće uhvatiti i riječima opisati zagonetnu rusku dušu? Da, ako mnogo godina i sa mnogo ljubavi proučavate Rusiju, njen narod, istoriju i kulturu. Po mom mišljenju, Robert Aleksander je brilijantno ostvario taj zadatak u ovoj knjizi, Poslednji ruski car. Ispričana riječima kuhinjskog dječaka Leonke, o posljednjim tragičnim danima cara Nikolaja II, carice Aleksandre Fjodorovne, nasljednika carevića Alekseja i velikih vojvotkinja Olge, Tatjane, Marije i Anastasije, priča je koja će vas sigurno dirnuti. Snagom piščeve mašte, mi sagledavamo ne samo tragediju cara, već i jednog ljudskog bića, muškarca i oca.” Udruženje porodice Romanov ”

Ovo je knjiga iz snova za svakoga ko je opčinjen pričom o Romanovima. Raskošan život kao iz bajke kojim su živeli usred siromaštva i haosa Rusije u ranom dvadesetom vijeku, pokrenuo je zavjeru koja je na kraju dovela do njihove brutalne i misteriozne smrti... Stilski komplikovana proza Roberta Aleksandera savršeno prenosi ovaj zapanjujući mit o nevinosti i zlu, slabosti i hrabrosti, izdaji i spasenju.”
Džudit Gest

  • Originalni naziv: The Kitchen boy
  • Prevodilac: Ljijljana Malović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Sudbina posljednjih članova porodice Romanov nastavlja da fascinira nesmanjenim intenzitetom... U Poslednjem ruskom caru, Robert Aleksander daje sveobuhvatan i u potpunosti uvjerljiv opis posljednjih dana porodice Romanov... Aleksander ne samo da je oživjeo vrijeme i mjesto u kojem su živjeli, on stvara priču punu neizvjesnosti, preokreta i iznenađenja, zbog čega knjigu nećete ispuštati iz ruku. Pružiće vam istinsko uživanje, podučiti vas, poput klasika − pozdravljam viziju i talenat gosp. Aleksandera koji je jednu staru priču ispričao na potpuno nov i originalan način. Margaret Džordž ”Da li je moguće uhvatiti i riječima opisati zagonetnu rusku dušu? Da, ako mnogo godina i sa mnogo ljubavi proučavate Rusiju, njen narod, istoriju i kulturu. Po mom mišljenju, Robert Aleksander je brilijantno ostvario taj zadatak u ovoj knjizi, Poslednji ruski car. Ispričana riječima kuhinjskog dječaka Leonke, o posljednjim tragičnim danima cara Nikolaja II, carice Aleksandre Fjodorovne, nasljednika carevića Alekseja i velikih vojvotkinja Olge, Tatjane, Marije i Anastasije, priča je koja će vas sigurno dirnuti. Snagom piščeve mašte, mi sagledavamo ne samo tragediju cara, već i jednog ljudskog bića, muškarca i oca.” Udruženje porodice Romanov ” Ovo je knjiga iz snova za svakoga ko je opčinjen pričom o Romanovima. Raskošan život kao iz bajke kojim su živeli usred siromaštva i haosa Rusije u ranom dvadesetom vijeku, pokrenuo je zavjeru koja je na kraju dovela do njihove brutalne i misteriozne smrti... Stilski komplikovana proza Roberta Aleksandera savršeno prenosi ovaj zapanjujući mit o nevinosti i zlu, slabosti i hrabrosti, izdaji i spasenju.” Džudit Gest

Dodatne informacije

Izdavač Rubikon
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter