Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

31.253

Facebook slicica

Katalog

Poruka istoka

Poruka istoka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

D2366

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2366

Broj strana:

227

Težina:

582 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Zbirku Poruka Istoka čini 78 kratkih pjesama, koje je u bosanski jezik umješno pretočio Džemaludin Latić, šef Ikbalove katedre na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Poruka Istoka je, naime, svojevrstan odgovor na Zapadno-istočni divan, njemačkog pjesnika Goethea, napisan sto godina ranije, za kojega je pjesnik Heine rekao da je buket priznanja koga Zapad šalje Istoku. Sam Ikbal za ovu svoju knjigu kaže: Moji čitaoci će sami uvidjeti da je glavni cilj ove knjige da se iznesu moralne, vjerske i društvene istine koje donose unutarnji razvoj pojedinaca i nacija. Nema sumnje, postoje neke sličnosti između Njemačke od prije sto godina i današnjeg Istoka.

Neki od naslova pjesama su: Prva ruža, Mladi mjesec Bajrama, Šejtanova pobuna, Život, Dijalog između nauke i ljubavi, Razgovor između Boga i čovjeka, Hurija i pjesnik, Poruka Zapadu, Dijalog između Lenjina i kaisera Wilhelma, Raspodjela između jednog kapitalista i radnika i dr.

Izdavač na bosanskom jeziku je knjizi, na kraju, pridodao i poemu Džamija u Kordobi, koja ne spada u sastav ove zbirke no koja se, po nekim kritičarima, može smatrati i Ikbalovim najboljim pjesničkim ostvarenjem. I ovu poemu također je preveo Džemaludin Latić.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 148x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Zbirku Poruka Istoka čini 78 kratkih pjesama, koje je u bosanski jezik umješno pretočio Džemaludin Latić, šef Ikbalove katedre na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Poruka Istoka je, naime, svojevrstan odgovor na Zapadno-istočni divan, njemačkog pjesnika Goethea, napisan sto godina ranije, za kojega je pjesnik Heine rekao da je buket priznanja koga Zapad šalje Istoku. Sam Ikbal za ovu svoju knjigu kaže: Moji čitaoci će sami uvidjeti da je glavni cilj ove knjige da se iznesu moralne, vjerske i društvene istine koje donose unutarnji razvoj pojedinaca i nacija. Nema sumnje, postoje neke sličnosti između Njemačke od prije sto godina i današnjeg Istoka. Neki od naslova pjesama su: Prva ruža, Mladi mjesec Bajrama, Šejtanova pobuna, Život, Dijalog između nauke i ljubavi, Razgovor između Boga i čovjeka, Hurija i pjesnik, Poruka Zapadu, Dijalog između Lenjina i kaisera Wilhelma, Raspodjela između jednog kapitalista i radnika i dr. Izdavač na bosanskom jeziku je knjizi, na kraju, pridodao i poemu Džamija u Kordobi, koja ne spada u sastav ove zbirke no koja se, po nekim kritičarima, može smatrati i Ikbalovim najboljim pjesničkim ostvarenjem. I ovu poemu također je preveo Džemaludin Latić.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter