Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.286

Facebook slicica

Katalog

Portret umetnika u mladosti

Portret umetnika u mladosti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4802-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5023

Broj strana:

312

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Džojsov umetnički i životni manifest.

Ne plašim se da budem sam, ni da budem odgurnut zbog nekog drugog, niti da napustim ono što moram napustiti. I ne plašim se da počinim grešku, čak ni veliku grešku koja može potrajati čitav život, a možda čak i večnost.

Prvi, najkraći i najpristupačniji roman Džejmsa Džojsa Portret umetnika u mladosti govori o mladićkim danima autorovog alter ega Stivena Dedalusa. Za Stivena nema pregovora ni s porodicom, ni s crkvom, odbija da se politički angažuje uprkos uverenjima, procenjujući da kompromisi ugrožavaju ono što je jedino bitno. Samoizgnanstvo je odluka koja je samo na prvi pogled protivna svetu: Stiven je, poput svog autora, sasvim siguran da jedino tako stiče adekvatnu poziciju, iz koje može najviše dati istom tom svetu.

Dok opisuje detinjstvo i vaspitanje svog alter ega, Džojs ispisuje novu vrstu modernog i modernističkog romana, bez pretenzije da bude „eksperimentalan“, s namerom da pronađe pravi oblik i način za iskazivanje razvojne svesti umetnika koji se bezuslovno posvećuje svom pozivu.

  • Prevodilac: Petar Ćurčija
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Džojsov umetnički i životni manifest. Ne plašim se da budem sam, ni da budem odgurnut zbog nekog drugog, niti da napustim ono što moram napustiti. I ne plašim se da počinim grešku, čak ni veliku grešku koja može potrajati čitav život, a možda čak i večnost. Prvi, najkraći i najpristupačniji roman Džejmsa Džojsa Portret umetnika u mladosti govori o mladićkim danima autorovog alter ega Stivena Dedalusa. Za Stivena nema pregovora ni s porodicom, ni s crkvom, odbija da se politički angažuje uprkos uverenjima, procenjujući da kompromisi ugrožavaju ono što je jedino bitno. Samoizgnanstvo je odluka koja je samo na prvi pogled protivna svetu: Stiven je, poput svog autora, sasvim siguran da jedino tako stiče adekvatnu poziciju, iz koje može najviše dati istom tom svetu. Dok opisuje detinjstvo i vaspitanje svog alter ega, Džojs ispisuje novu vrstu modernog i modernističkog romana, bez pretenzije da bude „eksperimentalan“, s namerom da pronađe pravi oblik i način za iskazivanje razvojne svesti umetnika koji se bezuslovno posvećuje svom pozivu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter