Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Poremećenost sveta

Poremećenost sveta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Amin Maalouf


ISBN:

978-86-521-0271-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4607

Broj strana:

280

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,70 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Na početku XXI vijeka svijet pokazuje mnogobrojne znake poremećenosti. Intelektualnu poremećenost, koju karakteriše razularenost u isticanju identiteta što otežava svaku harmoničnu koegzistenciju i svaku istinsku raspravu. Ekonomsku i finansijsku poremećenost koje odvlače cijelu planetu u zonu turbulencija sa nepredvidivim posljedicama, a koje su i same simptom iskrivljenosti našeg sistema vrijednosti. Klimatsku poremećenost, koja proizlazi iz jedne duge prakse neodgovornosti…
Je li čovječanstvo možda dostiglo svoj prag moralne nekompetentnosti?

U ovom iscrpnom eseju, autor nastoji da shvati kako smo došli dovde i ima li povratka. Po njegovom mišljenju, poremećenost svijeta ne proizlazi toliko iz nekakvog rata civilizacija koliko iz simultane iscrpljenosti svih naših civilizacija, a naročito dviju kulturnih cjelina na koje se i sam poziva: Zapada i arapskog svijeta. Prvi nije dovoljno vjeran svojim sopstvenim vrijednostima, dok je drugi zapao u istorijski ćorsokak.

Zabrinjavajuća dijagnoza koja se ipak završava tračkom nade: buran period u koji ulazimo mogao bi nas dovesti do toga da izgradimo jednu konačno zrelu viziju naših pripadnosti, vjerovanja, različitosti, i sudbine planete koju dijelimo.

  • Originalni naziv: Le dereglement du monde...
  • Prevodilac: Vesna Cakeljić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Na početku XXI vijeka svijet pokazuje mnogobrojne znake poremećenosti. Intelektualnu poremećenost, koju karakteriše razularenost u isticanju identiteta što otežava svaku harmoničnu koegzistenciju i svaku istinsku raspravu. Ekonomsku i finansijsku poremećenost koje odvlače cijelu planetu u zonu turbulencija sa nepredvidivim posljedicama, a koje su i same simptom iskrivljenosti našeg sistema vrijednosti. Klimatsku poremećenost, koja proizlazi iz jedne duge prakse neodgovornosti… Je li čovječanstvo možda dostiglo svoj prag moralne nekompetentnosti? U ovom iscrpnom eseju, autor nastoji da shvati kako smo došli dovde i ima li povratka. Po njegovom mišljenju, poremećenost svijeta ne proizlazi toliko iz nekakvog rata civilizacija koliko iz simultane iscrpljenosti svih naših civilizacija, a naročito dviju kulturnih cjelina na koje se i sam poziva: Zapada i arapskog svijeta. Prvi nije dovoljno vjeran svojim sopstvenim vrijednostima, dok je drugi zapao u istorijski ćorsokak. Zabrinjavajuća dijagnoza koja se ipak završava tračkom nade: buran period u koji ulazimo mogao bi nas dovesti do toga da izgradimo jednu konačno zrelu viziju naših pripadnosti, vjerovanja, različitosti, i sudbine planete koju dijelimo.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter