Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.227

Facebook slicica

Katalog

Svjetlosni vrtovi

Svjetlosni vrtovi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Amin Maalouf


ISBN:

9958-590-25-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K1390

Broj strana:

279

Težina:

291 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj roman Amina Maaloufa predstavlja svojevrsnu književnu evokaciju jednog davnog vremena u kojemu je u turbulencijama, vrenjima i grčevima dotičnog historijskog doba, nastajao, sazrijevao i živio jedan od mnogih i nikad ugašenih ljudskih snova o dobru, istini i ljepoti. Manijev san - sažet u globalnoj metafori Svjetlosti koja se suprotstavlja Tami kao metafori zla - koji izrasta na tlu Babilona, zapravo je jedna od brojnih ljudskih utopija koje su u suštini pretstavljale kontrafaktičku pobunu protiv ljudskog svijeta kao svijeta patnje, nasilja i nesreće.

Maaloufu je više stalo da rekonstruira Manijev posve ljudski lik i njegov svijet, te da od zaborava spasi jednu priču koja je sastavni dio univerzalne ljudske priče o potrazi za istinom koja se može dosegnuti samo na putevima dobra i ljepote, s one strane nesretnog ljudskog svijeta kojeg određuje nasilje i volja za moć.

  • Originalni naziv: Les Jardins De Lumiere...
  • Prevodilac: Sanja Bašagić-Dželilović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x185
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj roman Amina Maaloufa predstavlja svojevrsnu književnu evokaciju jednog davnog vremena u kojemu je u turbulencijama, vrenjima i grčevima dotičnog historijskog doba, nastajao, sazrijevao i živio jedan od mnogih i nikad ugašenih ljudskih snova o dobru, istini i ljepoti. Manijev san - sažet u globalnoj metafori Svjetlosti koja se suprotstavlja Tami kao metafori zla - koji izrasta na tlu Babilona, zapravo je jedna od brojnih ljudskih utopija koje su u suštini pretstavljale kontrafaktičku pobunu protiv ljudskog svijeta kao svijeta patnje, nasilja i nesreće. Maaloufu je više stalo da rekonstruira Manijev posve ljudski lik i njegov svijet, te da od zaborava spasi jednu priču koja je sastavni dio univerzalne ljudske priče o potrazi za istinom koja se može dosegnuti samo na putevima dobra i ljepote, s one strane nesretnog ljudskog svijeta kojeg određuje nasilje i volja za moć.

Dodatne informacije

Izdavač Connectum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter