Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Ponoć u Sankt Peterburgu

Ponoć u Sankt Peterburgu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Vanora Benet


ISBN:

978-86-10-01234-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D1050

Broj strana:

352

Težina:

327 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kada sunce sutra izađe, pitam se gdje ćemo biti, ti i ja?

Sankt Peterburg, 1911. godina. Mlada Jevrejka Ina Feldman bježi u rusku prijestonicu u potrazi za utočištem. U vrijeme kada niko nije bezbjedan, porodica Leman prima Inu u svoj dom i pruža joj priliku da pokaže svoj talenat u njihovoj čuvenoj radionici za izradu violina.

Mlada ljepotica neće ostati nezapažena - vrlo brzo dvojica muškaraca počeće da se bore za njenu naklonost. Jaša, mladić strastvenog i neobuzdanog duha, zanesen idealima revolucije, učiniće da Inino srce zatreperi poput struna violina koje zajedno izrađuju. Sa druge strane, Horas, elegantni Englez zaposlen kod čuvenog Faberžea, uvijek zna kako da vrati osmjeh na njeno lice, a njegova urođena prefinjenost i blaga narav ulivaju spokoj i sigurnost.

Dok revolucija sve snažnije nagriza društvo i prijeti da se pretvori u anarhiju i krvoproliće, melodija davno zaboravljene violine postaće jedino utočište, a Ina će morati da odluči kome će povjeriti svoju sudbinu.

Od Raspućina do Lenjina, od raskošnih aristokratskih vila do surove oskudice, niti burne ruske istorije prepliću se u ovoj pripovesti koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2017
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kada sunce sutra izađe, pitam se gdje ćemo biti, ti i ja? Sankt Peterburg, 1911. godina. Mlada Jevrejka Ina Feldman bježi u rusku prijestonicu u potrazi za utočištem. U vrijeme kada niko nije bezbjedan, porodica Leman prima Inu u svoj dom i pruža joj priliku da pokaže svoj talenat u njihovoj čuvenoj radionici za izradu violina. Mlada ljepotica neće ostati nezapažena - vrlo brzo dvojica muškaraca počeće da se bore za njenu naklonost. Jaša, mladić strastvenog i neobuzdanog duha, zanesen idealima revolucije, učiniće da Inino srce zatreperi poput struna violina koje zajedno izrađuju. Sa druge strane, Horas, elegantni Englez zaposlen kod čuvenog Faberžea, uvijek zna kako da vrati osmjeh na njeno lice, a njegova urođena prefinjenost i blaga narav ulivaju spokoj i sigurnost. Dok revolucija sve snažnije nagriza društvo i prijeti da se pretvori u anarhiju i krvoproliće, melodija davno zaboravljene violine postaće jedino utočište, a Ina će morati da odluči kome će povjeriti svoju sudbinu. Od Raspućina do Lenjina, od raskošnih aristokratskih vila do surove oskudice, niti burne ruske istorije prepliću se u ovoj pripovesti koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter