Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Princeza Sultana

Princeza Sultana

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Džin Sason


ISBN:

978-86-7710-288-3-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

m3109

Broj strana:

229

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Svako koga ljudska prava makar malo zanimaju otkriće da je ova knjiga srceparajuća i bolna. To je sjajno napisana, lična priča...Mora da dođe od žene koja je preživela da bi bila verodostojna.

Zamislite princezu iz saudijske Arabije i šta vidite? Ženu koja blista od skupocjenih dragulja, i živi život u nezamislivom luksuzu. Ali u stvarnosti živi u zlatnom kavezu. Lišena je slobode, bez glasa, bez kontrole nad sopstvenim životom, bez druge vrijednosti osim da rađa sinove. Skrivena iza vela, ona je zatvorenik, a tamničari njen otac, njen muž, njeni sinovi.

Sultana je član kraljevske porodice Saudijske Arabije, u bliskom srodstvu sa samim kraljem. Ona govori o svom životu - od burnog djetinjstva do ugovorenog braka - podiže veo i otkriva istoriju užasnog ugnjetavanja i šokantnih povreda ljudskih prava kao što su iznuđeni brak, polno ropstvo i prijeka pogubljenja.

Princeza je ispovijest žene neukrotivog duha i neizmjerne smjelosti. Time što je progovorila, Sultana rizikuje da na sebe i svoju djecu, navuče bijes saudijskog establišmenta. Iz tog razloga, ispričala je svoju priču ostavši u anonimnosti.

  • Originalni naziv: Princess
  • Prevodilac: Svetlana Babović
  • Edicija: Sultana
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Svako koga ljudska prava makar malo zanimaju otkriće da je ova knjiga srceparajuća i bolna. To je sjajno napisana, lična priča...Mora da dođe od žene koja je preživela da bi bila verodostojna. Zamislite princezu iz saudijske Arabije i šta vidite? Ženu koja blista od skupocjenih dragulja, i živi život u nezamislivom luksuzu. Ali u stvarnosti živi u zlatnom kavezu. Lišena je slobode, bez glasa, bez kontrole nad sopstvenim životom, bez druge vrijednosti osim da rađa sinove. Skrivena iza vela, ona je zatvorenik, a tamničari njen otac, njen muž, njeni sinovi. Sultana je član kraljevske porodice Saudijske Arabije, u bliskom srodstvu sa samim kraljem. Ona govori o svom životu - od burnog djetinjstva do ugovorenog braka - podiže veo i otkriva istoriju užasnog ugnjetavanja i šokantnih povreda ljudskih prava kao što su iznuđeni brak, polno ropstvo i prijeka pogubljenja. Princeza je ispovijest žene neukrotivog duha i neizmjerne smjelosti. Time što je progovorila, Sultana rizikuje da na sebe i svoju djecu, navuče bijes saudijskog establišmenta. Iz tog razloga, ispričala je svoju priču ostavši u anonimnosti.

    Dodatne informacije

    Izdavač Vulkan izdavaštvo
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter