Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Ples s mladom

Ples s mladom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-201-635-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K6553

Broj strana:

207

Težina:

240 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Napeti triler o događajima iz ’91 u Osijeku

Novi roman Davora Špišića Ples s mladom, uznemirujuća obiteljska melodrama s istoka Hrvatske, zaista uključuje poznate a još uvijek nerazjašnjenje događaje iz 1991. Špišić je hrabro ispisao sagu o zločinu i kazni, pravdi i krivnji, jednu emotivnu storiju o praštanju u kojoj su događaji iz prošlosti jedne čitave regije kompozicijski spretno isprepleteni s obiteljskim panoptikumom.

Ples s mladom je, dakle, višestruko slojevita priča koja ponire u iskonsko zlo, čiji autor vjeruje da dobro mora pobijediti, pa stoga i ispisuje melodramatsku potragu za srećom i opstankom obitelji, čiji junaci izgaraju od čežnje za ljubavlju. Istovremeno, Ples s mladom je energični i tvrdokuhani triler napisan na fonu očajničkog terorizma u kojem se crni humor utapa u atmosferi panonske depresije.

Davor Špišić – rođen 1961. u Osijeku – dosada je objavio više knjiga drama, eseja i proze, a njegov prvi roman Koljivo posve je zasluženo osvojio V.B.Z.-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2004. godine.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Napeti triler o događajima iz ’91 u Osijeku Novi roman Davora Špišića Ples s mladom, uznemirujuća obiteljska melodrama s istoka Hrvatske, zaista uključuje poznate a još uvijek nerazjašnjenje događaje iz 1991. Špišić je hrabro ispisao sagu o zločinu i kazni, pravdi i krivnji, jednu emotivnu storiju o praštanju u kojoj su događaji iz prošlosti jedne čitave regije kompozicijski spretno isprepleteni s obiteljskim panoptikumom. Ples s mladom je, dakle, višestruko slojevita priča koja ponire u iskonsko zlo, čiji autor vjeruje da dobro mora pobijediti, pa stoga i ispisuje melodramatsku potragu za srećom i opstankom obitelji, čiji junaci izgaraju od čežnje za ljubavlju. Istovremeno, Ples s mladom je energični i tvrdokuhani triler napisan na fonu očajničkog terorizma u kojem se crni humor utapa u atmosferi panonske depresije. Davor Špišić – rođen 1961. u Osijeku – dosada je objavio više knjiga drama, eseja i proze, a njegov prvi roman Koljivo posve je zasluženo osvojio V.B.Z.-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2004. godine.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter