Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Antimemorandum-dum

Antimemorandum-dum

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Beton


ISBN:

978-86-7998-067-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2248

Broj strana:

232

Težina:

340 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kulturno propagandni komplet Beton: Antimemoran dum-dum
Izbor tekstova burlesknog književno-satiričkog podlistka dnevnog lista Danas s gostima: Predragom Lucićem, Andrejem Nikolaidisom, Borom Ćosićem…

Tamo u tom budžaku, u podlistku lista Danas, jednom mesečno, ne hajući ni za juče ni za sutra, betonirano je sve vrednije u savremenoj srpskoj književnosti.
Rajko Petrov Nogo, Glas javnosti

Koliko vidim, radiće se temeljno i naširoko, onako kako su politički komesari u SSSR-u, u doba armiranog komunizma, tražili od trudbenika da šalju i više betona nego što je potrebno.
Goran Petrović, Politika

Oni nam donose na stranicama njihovog propagandno borbenog kompleta neku vrstu zidnih novina, kao iz vremena kineske kulturne revolucije, proglašavajući njihovo shvatanje literature kao jedino prihvatljivo i moguće.
Marinko M. Vučinić, NSPM

Te nestrpljive, neuviđavne i željne priznanja ljude poneko odjednom vidi kao obnovljene književne boljševike i kao direktne potomke kineske četveročlane bande s redenicima od reči.
Miro Vuksanović, NIN

Istina, postoji nešto u većini tekstova koje Beton objavljuje što bi trebalo da bude nekakva, mada čudna, teorijska pretpostavka: to je odbojnost i prema samim rečima Srbin i srpsko, kao najgorim američkim propagandnim filmovima o Srbima.
Radoman Kordić, Evropa

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Kulturno propagandni komplet Beton: Antimemoran dum-dum Izbor tekstova burlesknog književno-satiričkog podlistka dnevnog lista Danas s gostima: Predragom Lucićem, Andrejem Nikolaidisom, Borom Ćosićem… Tamo u tom budžaku, u podlistku lista Danas, jednom mesečno, ne hajući ni za juče ni za sutra, betonirano je sve vrednije u savremenoj srpskoj književnosti. Rajko Petrov Nogo, Glas javnosti Koliko vidim, radiće se temeljno i naširoko, onako kako su politički komesari u SSSR-u, u doba armiranog komunizma, tražili od trudbenika da šalju i više betona nego što je potrebno. Goran Petrović, Politika Oni nam donose na stranicama njihovog propagandno borbenog kompleta neku vrstu zidnih novina, kao iz vremena kineske kulturne revolucije, proglašavajući njihovo shvatanje literature kao jedino prihvatljivo i moguće. Marinko M. Vučinić, NSPM Te nestrpljive, neuviđavne i željne priznanja ljude poneko odjednom vidi kao obnovljene književne boljševike i kao direktne potomke kineske četveročlane bande s redenicima od reči. Miro Vuksanović, NIN Istina, postoji nešto u većini tekstova koje Beton objavljuje što bi trebalo da bude nekakva, mada čudna, teorijska pretpostavka: to je odbojnost i prema samim rečima Srbin i srpsko, kao najgorim američkim propagandnim filmovima o Srbima. Radoman Kordić, Evropa

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter