Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Pjevač tanga

Pjevač tanga

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-019-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6200

Broj strana:

171

Težina:

433 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pjevač tanga fantazmagorični je roman argentinskog pisca Tomása Eloya Martíneza, smješten u suvremeni Buenos Aires. Glavni junak američki je doktorand, Bruno Cadogan, koji u višemjesečnom boravku u Buenos Airesu traži građu za radnju o povijesti tanga.

U maniri metapovijesnog romana, u kojem se spajaju fikcija i činjenice, Martínez stvara sliku jednog ujedno stvarnog i imaginarnog grada. Bruno, naime, istražuje povijest tako da prepoznaje njezine otiske u stvarnosti; on luta gradom prateći stope koje su Buenos Airesu utisnule velike književne i intelektualne figure, poput ključnog Borgesa, kao i tragove totalitarističkih režima. Igrom slučaja, boravi u pansionu u kojem se odigrava radnja Borgesove slavne priče Aleph, i taj spoj stvarnog i nestvarnog obilježava grad u cjelini. Pokušavajući čuti uživo najstarijeg pjevača tanga, Juana Martela, koji nije nikada snimljen i uvijek pjeva nenajavljeno na drugim mjestima, slijedeći njegove putanje, Cadogan upoznaje tajni Buenos Aires, onaj koji poznaju samo pojedinci i nije fiksiran osim u sjećanjima.

Tomás Eloy Martínez (rođen 1934.), radio je kao novinar u Buenos Airesu dok ga vojna hunta nije protjerala 1975. godine. Njegovi romani o suvremenoj političkoj povijesti Argentine pripadaju najčitanijim i najprevođenijim argentinskim naslovima. Bio je u užem izboru za Man Booker Prize 2005.
Prijevod sa španjolskoga potpisuje Zrinka Vancaš, a ilustracija je djelo Marine Leskovar.

  • Originalni naziv: EL CANTOR DE TANGO
  • Prevodilac: Zrinka Vancaš
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Pjevač tanga fantazmagorični je roman argentinskog pisca Tomása Eloya Martíneza, smješten u suvremeni Buenos Aires. Glavni junak američki je doktorand, Bruno Cadogan, koji u višemjesečnom boravku u Buenos Airesu traži građu za radnju o povijesti tanga. U maniri metapovijesnog romana, u kojem se spajaju fikcija i činjenice, Martínez stvara sliku jednog ujedno stvarnog i imaginarnog grada. Bruno, naime, istražuje povijest tako da prepoznaje njezine otiske u stvarnosti; on luta gradom prateći stope koje su Buenos Airesu utisnule velike književne i intelektualne figure, poput ključnog Borgesa, kao i tragove totalitarističkih režima. Igrom slučaja, boravi u pansionu u kojem se odigrava radnja Borgesove slavne priče Aleph, i taj spoj stvarnog i nestvarnog obilježava grad u cjelini. Pokušavajući čuti uživo najstarijeg pjevača tanga, Juana Martela, koji nije nikada snimljen i uvijek pjeva nenajavljeno na drugim mjestima, slijedeći njegove putanje, Cadogan upoznaje tajni Buenos Aires, onaj koji poznaju samo pojedinci i nije fiksiran osim u sjećanjima. Tomás Eloy Martínez (rođen 1934.), radio je kao novinar u Buenos Airesu dok ga vojna hunta nije protjerala 1975. godine. Njegovi romani o suvremenoj političkoj povijesti Argentine pripadaju najčitanijim i najprevođenijim argentinskim naslovima. Bio je u užem izboru za Man Booker Prize 2005. Prijevod sa španjolskoga potpisuje Zrinka Vancaš, a ilustracija je djelo Marine Leskovar.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter