Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Pikov dečko

Pikov dečko

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Boris Akunin


ISBN:

9789531209069

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V0202

Broj strana:

120

Težina:

260 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

31,84 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Moskva 1886., Erast Fandorin, posebni savjetnik moskovskog gubernatora kneza Dolgurukoja, istražitelj je koji je riješio najzamršenije i najopasnije slučajeve i u Moskvi su svi uvjereni da ima osobit dar - prozre svakog čovjeka i začas vidi svaku, pa i najskriveniju tajnu do same srži.

Ali Fandorinov ugled odjednom je opasno ugrožen, a uvijek sabrani detektiv bijesan je i snuje osvetu. Naime, u Moskvi se pojavio virtuozan prevarant Momus čija je žrtva postao ne samo knez Dolgurukoj (okrao ga je Momsen i osramotio pred cijelom Moskvom) nego i sam Fandorin. Još bi nekako naš istražitelj prešao preko toga što ga je Momsen prevario i pokrao, ali pokupio je lopov i gotovo cijelu garderobu i sve dragocjenosti Fandorinove ljubavnice, grofice Adi Opraksine. Pritom, da šamar jače žari, Momsen je u Fandorinovu kuću ušao predstavivši se kao grofičin prevareni muž, i na kraju, kad mu je počistio dom, ostavio mu je svoj prepoznatljivi potpis - kartu Pikova dečka.

Ako želi zadovoljštinu, Fandorinu ne ostaje drugo nego prevariti briljantnog prevaranta.

Fandorin je uglađen spoj Sherlocka Holmesa, DArtagnana i većine duševnih junaka ruske književnosti... - The Sunday Telegraph

Agatha Christie susreće Jamesa Bonda: Akuninovi su zapleti zamršeni i primamljivi. - Sunday Express

Duhovitost i domišljatost Borisa Akunina izazivaju neprestano divljenje. - Evening Standard

Očaravajućem, inteligentnom, seksepilnom, nepredvidljivom Fandorinu nema ravna u kriminalističkoj literaturi. - The Times

Boris Akunin pseudonim je ili, točnije, književni projekt Moskovljanina gruzijskog podrijetla Grigorija Čhartišvilja. Prije nego što je 1998. objavio prvi roman o istražitelju Fandorinu, bavio se književnom teorijom i prevođenjem s engleskog i japanskog.

Serijom historijskih krimića pod naslovom Doživljaji Erasta Fandorina stekao je golemu popularnost u Rusiji, a knjige su mu širom svijeta prodane u više od 20 milijuna primjeraka. Pikov dečko peti je u nizu romana o Erastu Fandorinu objavljen u Profilu.

  • Prevodilac: Igor Buljan
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Moskva 1886., Erast Fandorin, posebni savjetnik moskovskog gubernatora kneza Dolgurukoja, istražitelj je koji je riješio najzamršenije i najopasnije slučajeve i u Moskvi su svi uvjereni da ima osobit dar - prozre svakog čovjeka i začas vidi svaku, pa i najskriveniju tajnu do same srži. Ali Fandorinov ugled odjednom je opasno ugrožen, a uvijek sabrani detektiv bijesan je i snuje osvetu. Naime, u Moskvi se pojavio virtuozan prevarant Momus čija je žrtva postao ne samo knez Dolgurukoj (okrao ga je Momsen i osramotio pred cijelom Moskvom) nego i sam Fandorin. Još bi nekako naš istražitelj prešao preko toga što ga je Momsen prevario i pokrao, ali pokupio je lopov i gotovo cijelu garderobu i sve dragocjenosti Fandorinove ljubavnice, grofice Adi Opraksine. Pritom, da šamar jače žari, Momsen je u Fandorinovu kuću ušao predstavivši se kao grofičin prevareni muž, i na kraju, kad mu je počistio dom, ostavio mu je svoj prepoznatljivi potpis - kartu Pikova dečka. Ako želi zadovoljštinu, Fandorinu ne ostaje drugo nego prevariti briljantnog prevaranta. Fandorin je uglađen spoj Sherlocka Holmesa, DArtagnana i većine duševnih junaka ruske književnosti... - The Sunday Telegraph Agatha Christie susreće Jamesa Bonda: Akuninovi su zapleti zamršeni i primamljivi. - Sunday Express Duhovitost i domišljatost Borisa Akunina izazivaju neprestano divljenje. - Evening Standard Očaravajućem, inteligentnom, seksepilnom, nepredvidljivom Fandorinu nema ravna u kriminalističkoj literaturi. - The Times Boris Akunin pseudonim je ili, točnije, književni projekt Moskovljanina gruzijskog podrijetla Grigorija Čhartišvilja. Prije nego što je 1998. objavio prvi roman o istražitelju Fandorinu, bavio se književnom teorijom i prevođenjem s engleskog i japanskog. Serijom historijskih krimića pod naslovom Doživljaji Erasta Fandorina stekao je golemu popularnost u Rusiji, a knjige su mu širom svijeta prodane u više od 20 milijuna primjeraka. Pikov dečko peti je u nizu romana o Erastu Fandorinu objavljen u Profilu.

Dodatne informacije

Izdavač Profil
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter