Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Osamdeset dana

Osamdeset dana

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Metju Gudman


ISBN:

v5307

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V5307

Broj strana:

443

Težina:

561 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Četrnaestog novembra 1889. godine mlada reporterka Vorlda, novina Džozefa Pulicera, krenula je parobrodom iz Njujorka u pohod da obori rekord najbržeg obilaska svijeta. Istog dana iz Njujorka - mada u suprotnom smjeru i vozom - pošla je mlada novinarka časopisa Kosmopoliten Elizabet Bizland. I jedna i druga su riješene da nadmaše Fileasa Foga, junaka romana Žila Verna, i obiđu Zemljinu kuglu za manje od osamdeset dana. Ta dramatična trka na stazi od skoro četrdeset pet hiljada kilometara privukla je pažnju čitave nacije i zauvijek promijenila živote takmičarki.

Njih dvije su bile jedna drugoj sušta suprotnost. Neli Blaj je bila borbena, odlučna, ambiciozna reporterka iz pensilvanijske rudarske oblasti, koja je tragala za najsenzacionalnijim vijestima i pritom, često pod izmišljenim identitetom, objelodanjivala društvene nepravde. Otmjena i elegantna Elizabet Bizland, rođena u aristokratskoj južnjačkoj porodici, više je voljela romane i poeziju od novina a smatrana je za najljepšu ženu velegradskog novinarstva. Obje žene pak bile su nadareni pisci i ostvarile su uspješne karijere u veoma ambicioznom svijetu novinarstva kojim su vladali muškarci. Knjiga Osamdeset dana oživljava te dvije žene pionire u trci s vremenom, uvijek svjesne da i najmanje kašnjenje može dovesti do poraza.

Osamdeset dana, živi opis trke, od mahnitog početka do izluđujuće žurbe pred kraj, predstavlja istorijski dokument u čijoj srži je veliki avanturistički roman.

  • Originalni naziv: Eighty Days
  • Prevodilac: Milica Cvetković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Četrnaestog novembra 1889. godine mlada reporterka Vorlda, novina Džozefa Pulicera, krenula je parobrodom iz Njujorka u pohod da obori rekord najbržeg obilaska svijeta. Istog dana iz Njujorka - mada u suprotnom smjeru i vozom - pošla je mlada novinarka časopisa Kosmopoliten Elizabet Bizland. I jedna i druga su riješene da nadmaše Fileasa Foga, junaka romana Žila Verna, i obiđu Zemljinu kuglu za manje od osamdeset dana. Ta dramatična trka na stazi od skoro četrdeset pet hiljada kilometara privukla je pažnju čitave nacije i zauvijek promijenila živote takmičarki. Njih dvije su bile jedna drugoj sušta suprotnost. Neli Blaj je bila borbena, odlučna, ambiciozna reporterka iz pensilvanijske rudarske oblasti, koja je tragala za najsenzacionalnijim vijestima i pritom, često pod izmišljenim identitetom, objelodanjivala društvene nepravde. Otmjena i elegantna Elizabet Bizland, rođena u aristokratskoj južnjačkoj porodici, više je voljela romane i poeziju od novina a smatrana je za najljepšu ženu velegradskog novinarstva. Obje žene pak bile su nadareni pisci i ostvarile su uspješne karijere u veoma ambicioznom svijetu novinarstva kojim su vladali muškarci. Knjiga Osamdeset dana oživljava te dvije žene pionire u trci s vremenom, uvijek svjesne da i najmanje kašnjenje može dovesti do poraza. Osamdeset dana, živi opis trke, od mahnitog početka do izluđujuće žurbe pred kraj, predstavlja istorijski dokument u čijoj srži je veliki avanturistički roman.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter