Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.307

Facebook slicica

Katalog

Neka tuđa pravila

Neka tuđa pravila

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Stiven Kelman


ISBN:

978-86-521-0851-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4738

Broj strana:

293

Težina:

403 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U najužem izboru za Bukerovu nagradu 2011!

Drhtala sam i smijala se od početka do kraja ljubavnog pisma koje je ovaj dječak uputio svijetu. Ema Donahju, autorka romana Soba

Nedavno prispio iz Gane s majkom i starijom sestrom, jedanaestogodišnji Harison Opoku živi na devetom spratu zgrade u naselju u siromašnom kraju grada. Drugi najbolji trkač u čitavom sedmom razredu, Hari juri kroz novi život u svojim dorađenim patikama - na kojima su markerom nacrtane Adidasove pruge - blaženo nesvjestan veoma stvarne prijetnje koja vreba sa svih strana.
Podjednako očaran lokalnom bandom - Družinom s Del farma - i golubom koji mu dolazi na balkon, Hari upija te brojne čudnovate osobine života u Engleskoj: posmatra, sluša i uči lukavstva za preživljavanje u velegradu.
Ali kada jednog dječaka neko izbode nožem na glavnoj ulici a apel policije da se jave svjedoci naiđe samo na ćutanje, Hari odlučuje da započne vlastitu istragu ubistva. Tako nehotice ugrožava slabašnu mrežu koju je njegova majka isprela oko svoje porodice u pokušaju da je zaštiti.

Priča o nevinosti i iskustvu, nadi i surovoj stvarnosti, Neka tuđa pravila jeste neodoljiv prikaz dječaka koji balansira na ivici zrelosti i sila koje ga okružuju i nastoje da uobliče njegov pad.

  • Originalni naziv: Pigeon English
  • Prevodilac: Marko Mladenović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U najužem izboru za Bukerovu nagradu 2011! Drhtala sam i smijala se od početka do kraja ljubavnog pisma koje je ovaj dječak uputio svijetu. Ema Donahju, autorka romana Soba Nedavno prispio iz Gane s majkom i starijom sestrom, jedanaestogodišnji Harison Opoku živi na devetom spratu zgrade u naselju u siromašnom kraju grada. Drugi najbolji trkač u čitavom sedmom razredu, Hari juri kroz novi život u svojim dorađenim patikama - na kojima su markerom nacrtane Adidasove pruge - blaženo nesvjestan veoma stvarne prijetnje koja vreba sa svih strana. Podjednako očaran lokalnom bandom - Družinom s Del farma - i golubom koji mu dolazi na balkon, Hari upija te brojne čudnovate osobine života u Engleskoj: posmatra, sluša i uči lukavstva za preživljavanje u velegradu. Ali kada jednog dječaka neko izbode nožem na glavnoj ulici a apel policije da se jave svjedoci naiđe samo na ćutanje, Hari odlučuje da započne vlastitu istragu ubistva. Tako nehotice ugrožava slabašnu mrežu koju je njegova majka isprela oko svoje porodice u pokušaju da je zaštiti. Priča o nevinosti i iskustvu, nadi i surovoj stvarnosti, Neka tuđa pravila jeste neodoljiv prikaz dječaka koji balansira na ivici zrelosti i sila koje ga okružuju i nastoje da uobliče njegov pad.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter