Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Oktobarski konj 1: Čast i dužnost

Oktobarski konj 1: Čast i dužnost

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kolin Mekalou


ISBN:

978-86-521-1516-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D0499

Broj strana:

498

Težina:

602 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Pripovest o Cezaru i Kleopatri

Čuvena po uzbudljivom pripovedanju, Kolin Mekalou nam još jednom dokazuje da je ona vrhunski pisac istorijskih romana, uvodeći nas u priču o složenom i zadivljujućem svijetu Rima u burno doba kada teku poslednji dani Republike.

Na vrhuncu moći Gaj Julije Cezar upliće se u građanski rat u Egiptu, gdje će ga zavesti zlatooka kraljica Kleopatra. No da bi obavio dužnost istinskog Rimljanina, Cezar mora napustiti svoju ljubav i vratiti se u prestonicu da vlada.

Mada se čini da Cezar čvrsto drži dizgine vlasti, političko okruženje je podmuklo - junak povratnik nema naslednika, a njegova baština djeluje kao nagrada svakom čoveku dovoljno hrabrom i lukavom da sruši proslavljenog rimskog vođu. Cezarovi ljubomorni protivnici predstavljaju se kao prijatelji i kuju zavjeru da svrgnu samodršca i u Rimu ponovo uspostave republikansku vlast. Ali dok priča neumitno hita ka dramatičnom završetku, postaje jasno da uz ovako visok ulog nijedan savez nije svetinja, nijedna pobuda iskrena.

Moćna povest... ispričana sa žarom romanopisca i posvećenošću istoričara. Sunday Times

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Pripovest o Cezaru i Kleopatri Čuvena po uzbudljivom pripovedanju, Kolin Mekalou nam još jednom dokazuje da je ona vrhunski pisac istorijskih romana, uvodeći nas u priču o složenom i zadivljujućem svijetu Rima u burno doba kada teku poslednji dani Republike. Na vrhuncu moći Gaj Julije Cezar upliće se u građanski rat u Egiptu, gdje će ga zavesti zlatooka kraljica Kleopatra. No da bi obavio dužnost istinskog Rimljanina, Cezar mora napustiti svoju ljubav i vratiti se u prestonicu da vlada. Mada se čini da Cezar čvrsto drži dizgine vlasti, političko okruženje je podmuklo - junak povratnik nema naslednika, a njegova baština djeluje kao nagrada svakom čoveku dovoljno hrabrom i lukavom da sruši proslavljenog rimskog vođu. Cezarovi ljubomorni protivnici predstavljaju se kao prijatelji i kuju zavjeru da svrgnu samodršca i u Rimu ponovo uspostave republikansku vlast. Ali dok priča neumitno hita ka dramatičnom završetku, postaje jasno da uz ovako visok ulog nijedan savez nije svetinja, nijedna pobuda iskrena. Moćna povest... ispričana sa žarom romanopisca i posvećenošću istoričara. Sunday Times

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter