Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Odazivam ti se gospodaru - Hadždž i upute

Odazivam ti se gospodaru - Hadždž i upute

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-31-475-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B8506

Broj strana:

324

Težina:

659 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Bismillahir-rahmanir-rahim U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Knjiga ODAZIVAM TI SE GOSPODARU pisana je iz srca i dubine duše. Autor je pisao knjigu tako da svaki dio njenog sadržaja može razumjeti svaki onaj ko je bude čitao, kako onaj obrazovani tako i onaj ko manje zna o hadžu. Autor je, dakle, ulazio u srž hadžskih obreda i sve detaljno opisivao. Opisao je sve detalje o hadžu a navast ćemo neke: Hadž, Vrste hadža, Kako se obavlja hadž, Šta Kuran kazuje o hadžu, Hadisi o hadžu, Prijestupi, greške i kazne o hadžu.

Autor je pisao o vrstama hadža, dakle, o Farzovima hadža, Vadžibima hadža, Sunnetima hadža, Ihramima, o Mikatima (mjestima odakle počinju hadžske obaveze). Pored toga pisano je o obavljanju Umre, njenim farzovima, sunnetima i vadžibima, zabranama i dozvoljenim radnjama. Pisano je o Mekki - Kabi i njenim vrijednostima, o putovanju i boravku u Mekki. Detaljno je pisano o Haremi - šerifu, Bejtullahu, Hadžeril-esvedu (Crnom kamenu), Mekami Ibrahimu, Zem-zem vodi, o Saf i Mervi gdje se obavlja Saj (trčanje od Safe do Merve i nazad). Autor je pisao o izlasku na Arefat, odlasku na Muzdelifu i Minu, Bacanju kamenčića na tri džemreta (šejtana). Pisano je o Bajramu provedenom na hadžu. Autor je, dakle, pisao o boravku u Medini, posjeti džamiji Poslanika, s.a.w.s., posjeti Revdi Mutahheri (Džennetu na zemlji), posjeti Uhudu (brdu strijelaca), džamiji Kuba i džamiji Kibletejn (džamiji sa dva mihraba). Autor je pisao o obavljanju hadža za drugu osobu (bedelu) i ulozi bedela u obavljanju hadža. Autor je detaljno opisao doživljaj o svom boravku tri puta na hadžu i drugim detaljima vezanim za hadž. Na kraju je napisan Jasin na arapskom jeziku, transkripciji i prijevodu na bosanski jezik. Molim svakog onog ko pročita ovu knjigu, da mu Uzvišeni Allah upiše sevape za učinjeno dobro djelo i uvede ga u okrilje Svoje milosti u Svoj Džennet. Amin!

Autor: hadži Suljo Tursum

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Bismillahir-rahmanir-rahim U ime Allaha Milostivog Samilosnog Knjiga ODAZIVAM TI SE GOSPODARU pisana je iz srca i dubine duše. Autor je pisao knjigu tako da svaki dio njenog sadržaja može razumjeti svaki onaj ko je bude čitao, kako onaj obrazovani tako i onaj ko manje zna o hadžu. Autor je, dakle, ulazio u srž hadžskih obreda i sve detaljno opisivao. Opisao je sve detalje o hadžu a navast ćemo neke: Hadž, Vrste hadža, Kako se obavlja hadž, Šta Kuran kazuje o hadžu, Hadisi o hadžu, Prijestupi, greške i kazne o hadžu. Autor je pisao o vrstama hadža, dakle, o Farzovima hadža, Vadžibima hadža, Sunnetima hadža, Ihramima, o Mikatima (mjestima odakle počinju hadžske obaveze). Pored toga pisano je o obavljanju Umre, njenim farzovima, sunnetima i vadžibima, zabranama i dozvoljenim radnjama. Pisano je o Mekki - Kabi i njenim vrijednostima, o putovanju i boravku u Mekki. Detaljno je pisano o Haremi - šerifu, Bejtullahu, Hadžeril-esvedu (Crnom kamenu), Mekami Ibrahimu, Zem-zem vodi, o Saf i Mervi gdje se obavlja Saj (trčanje od Safe do Merve i nazad). Autor je pisao o izlasku na Arefat, odlasku na Muzdelifu i Minu, Bacanju kamenčića na tri džemreta (šejtana). Pisano je o Bajramu provedenom na hadžu. Autor je, dakle, pisao o boravku u Medini, posjeti džamiji Poslanika, s.a.w.s., posjeti Revdi Mutahheri (Džennetu na zemlji), posjeti Uhudu (brdu strijelaca), džamiji Kuba i džamiji Kibletejn (džamiji sa dva mihraba). Autor je pisao o obavljanju hadža za drugu osobu (bedelu) i ulozi bedela u obavljanju hadža. Autor je detaljno opisao doživljaj o svom boravku tri puta na hadžu i drugim detaljima vezanim za hadž. Na kraju je napisan Jasin na arapskom jeziku, transkripciji i prijevodu na bosanski jezik. Molim svakog onog ko pročita ovu knjigu, da mu Uzvišeni Allah upiše sevape za učinjeno dobro djelo i uvede ga u okrilje Svoje milosti u Svoj Džennet. Amin! Autor: hadži Suljo Tursum

Dodatne informacije

Izdavač Autor
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter