Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Njen ja

Njen ja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789926445300

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B6844

Broj strana:

410

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Od vremena dinastije Pahlavi pa sve do danas, preko starih četvrti Teherana do pulsirajućeg Pariza, odvija se gorko-slatki život Alija Fetaha i njegove porodice: djeda, oca i majke, te sestre Merjem.

Sudbina imućne porodice obilježena je događajima i potresima kroz koje je Iran prošao u 20. stoljeću: šahovom reformom, revolucijom, ratom, pokušajima vesternizacije i borbom za očuvanje tradicionalnog načina života. Ali uprkos turbulentnim zamasima iranske historije, humane vrijednosti i ljubav Fetahovih ostaju netaknute.

Priča o životu porodice smjenjuje se s unutrašnjim svijetom glavnog junaka. U Alijevim mislima vrijeme postaje nelinearno dok sjećanja, asocijacije, boje, osjećaji i mirisi neprestano naviru. U šarenilu ovog kaleidoskopa jedna slika je vodilja – njegova voljena – ljepotica Mahtab, čija je tragična sudbina obilježila Alijev život.

Roman Reze Amirkhanija suptilno je i duboko filozofsko promišljanje o krhkosti postojanja, o neizbježnosti smrti i besmrtnosti, o biti ljubavi i o odnosu čovjeka s Bogom.

  • Prevodilac: Muamer Kodrić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Od vremena dinastije Pahlavi pa sve do danas, preko starih četvrti Teherana do pulsirajućeg Pariza, odvija se gorko-slatki život Alija Fetaha i njegove porodice: djeda, oca i majke, te sestre Merjem. Sudbina imućne porodice obilježena je događajima i potresima kroz koje je Iran prošao u 20. stoljeću: šahovom reformom, revolucijom, ratom, pokušajima vesternizacije i borbom za očuvanje tradicionalnog načina života. Ali uprkos turbulentnim zamasima iranske historije, humane vrijednosti i ljubav Fetahovih ostaju netaknute. Priča o životu porodice smjenjuje se s unutrašnjim svijetom glavnog junaka. U Alijevim mislima vrijeme postaje nelinearno dok sjećanja, asocijacije, boje, osjećaji i mirisi neprestano naviru. U šarenilu ovog kaleidoskopa jedna slika je vodilja – njegova voljena – ljepotica Mahtab, čija je tragična sudbina obilježila Alijev život. Roman Reze Amirkhanija suptilno je i duboko filozofsko promišljanje o krhkosti postojanja, o neizbježnosti smrti i besmrtnosti, o biti ljubavi i o odnosu čovjeka s Bogom.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter