Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.302

Facebook slicica

Katalog

Nit

Nit

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7702-283-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4467

Broj strana:

416

Težina:

525 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,60 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Solun, 1917.
Dimitri Komninos tek se rodio kada je požar razorio bogat grčki grad u kojem hrišćani, Jevreji i muslimani žive na okupu. Pet godina kasnije, dom Katerine Sarafoglu u Maloj Aziji uništava turska vojska. Pred ratnim strahotama, ona bježi u nepoznato, u Grčku. Katerina i Dimitri se sreću i upoznaju u Solunu, gdje godinama kasnije počinje i njihova ljubavna priča, prepletena sa sudbinom grada čije stanovnike razdvajaju rat, strah i progoni.

Solun, 2007.
Mladi Englez grčkog porijekla prvi put sluša životnu priču svoje babe i svog dede i shvata da mora da donese važnu odluku. Njegova porodica desetljećima pomno čuva sjećanje na ljude i narode protjerane sa svojih ognjišta. Da li je njegov zadatak da i sam postane porodični čuvar prošlosti i da se vrati u grad koji im je nekada bio dom?

Nit je novi roman Viktorije Hislop, autorke bestselera Ostrvo i Povratak, inspirisan burnom i traumatičnom istorijom Soluna i Grčke. Nadahnuta istorijskim događajima i prožeta ljubavnom pričom, ova knjiga će nam pomoći da bolje razumijemo zbivanja u Grčkoj tokom posljednjih sto godina i da otkrijemo korijene nedaća s kojima se Grci suočavaju danas.

  • Originalni naziv: The Thread
  • Prevodilac: Jadranka Počuča
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Solun, 1917. Dimitri Komninos tek se rodio kada je požar razorio bogat grčki grad u kojem hrišćani, Jevreji i muslimani žive na okupu. Pet godina kasnije, dom Katerine Sarafoglu u Maloj Aziji uništava turska vojska. Pred ratnim strahotama, ona bježi u nepoznato, u Grčku. Katerina i Dimitri se sreću i upoznaju u Solunu, gdje godinama kasnije počinje i njihova ljubavna priča, prepletena sa sudbinom grada čije stanovnike razdvajaju rat, strah i progoni. Solun, 2007. Mladi Englez grčkog porijekla prvi put sluša životnu priču svoje babe i svog dede i shvata da mora da donese važnu odluku. Njegova porodica desetljećima pomno čuva sjećanje na ljude i narode protjerane sa svojih ognjišta. Da li je njegov zadatak da i sam postane porodični čuvar prošlosti i da se vrati u grad koji im je nekada bio dom? Nit je novi roman Viktorije Hislop, autorke bestselera Ostrvo i Povratak, inspirisan burnom i traumatičnom istorijom Soluna i Grčke. Nadahnuta istorijskim događajima i prožeta ljubavnom pričom, ova knjiga će nam pomoći da bolje razumijemo zbivanja u Grčkoj tokom posljednjih sto godina i da otkrijemo korijene nedaća s kojima se Grci suočavaju danas.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter