Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog



Novost

17.11.2020

Knjiga.ba: Motivacijski naslovi najtraženiji u oktobru

Knjiga.ba: Motivacijski naslovi najtraženiji u oktobru
Zanimljivo je primjetiti da nakon proljeća kada su motivacijski naslovi ubjedljivo vladali našom „top listom“ najtraženijih naslova, sa povratkom jeseni oni ponovo zauzimaju sami vrh ove liste.
01. Sufara sa DVD-m
02. Sretna žena
03. Budni u pet (i vaš je čitav svet)
04. Dunjaluk
05. Nigdje, niotkuda
06. Bukača
07. Da vam Minka nešto kaže
08. Pravilna linija ishrane - Naučite da živite zdravi, vitki i slobodni
09. Okruženi idiotima - Fenomenalan vodič za razumevanje onih koje je teško razumeti
10. Razvijte svoj mozak

Preporučujemo
Ibrahim Softić - Sufara sa DVD-m
Imajući na umu vrijednost učenja Kurana i svjesni teškoća s kojima se susreću učenici (i stariji i mlađi) i njihovi muallimi u savladavanju časne vještine učenja Kurana, te znajući da postoji velik broj onih kojima je iz nekog razloga promaklo mektebsko obrazovanje i koji su u kasnijoj fazi svoga života osjetili potrebu da to nadoknade i nauče učiti u Kuranu, El-Ka-lem je odlučio štampati Sufaru u ovakvom obliku - u printanoj i elektrons-koj formi. Autor i jednog i drugog dijela je Ibrahim-ef. Softić, dugogodišnji uspješni imam i muallim na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla. U sufari su audiovizuelnom metodom prikazane sve vježbe za učenje slova arapskog/kuranskog pisma (harfova), zatim vježbe poznatijih tek-stova - učenja (Et-Tehijjatu, Salavati, Kunut-dova, Ajetu-l-kursija zikr poslije namaza itd.), te učenje sura iz Kurani-kerlma, koje su napisane u printanom obliku sufare. To korisnicima omogućava da, nakon časova s muallimima, samostalno, u svojim domovima, sami vježbaju i sami provjeravaju stupanj svog novog umijeća, gledajući pisani oblik svakog po-jedinog slova i slušajući način njegovog izgovaranja. Na taj način skoro da mogu i samostalno naučiti učiti u Kuranu, te provjeriti ispravnost svoga učenja u onome što se svakodnevno uči pri obavaljanju namaza. Dio snimke u DVD SUFARI izgovara i uči hfz. Mensur Malkić.

Adis Ahmethodžić – Dunjaluk
Zimus, u haremu džamije Gazi Husrev-bega, stajao sam i gledao put Sahat kule. Sve sam brige dunjaluka nosio sa sobom, i sam samcijat na cijelome svijetu, pitao se kuda ću sa sobom dalje. Skupilo mi se, i vlastitih grešaka i nepravde ljudi, i sitnih bolesti i slabosti duše, pa me stislo oko tanka vrata, i nikako da pusti da udahnem dah.

Nisam dokučio i nikad neću, šta je to iskrivljeno u prirodi ljudi, pa samo tuđe krivnje računaju i broje, i sebi praštaju a drugima jok? I koji to strah, koja praznina, vazda u drugog upire prstom? Kako, upitam se? Zar nema u nama ni mrva skromnosti, pa da nekad i sebi pripišemo krivnju? Ili se jedino tako zaspati može, drugom da se prišije i što je naše?

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu online knjižaru na adresi Knjiga.ba

 

 

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Tvorac anđela

Aleks Nort

24,50 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

AutoCAD Architecture 2008 Osnove

Elise Moss

Redovna Cijena: 47,00 KM

Snižena cijena: 9,90 KM

Ostale knjige na popustu