Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.290

Facebook slicica

Katalog

Narodna povijest SAD-a

Narodna povijest SAD-a

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Howard Zinn


ISBN:

978-953-304-356-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7313

Broj strana:

790

Težina:

890 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

66,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova je provokativna, snažna i važna knjiga kapitalno djelo jednog od mogućih pristupa povijesti. Ta se narodna povijest kloni navodno prijelomnih datuma, obljetnica i mitskih ličnosti te se usredotočuje na ono što srednjostrujaška historiografija u pravilu zanemaruje: permanentni konflikt između izrabljivača i izrabljenih, elita i onih izvlaštenih i obespravljenih.

Dominantne narative američke, ali i najvećeg dijela ostalih nacionalnih historiografija – one o nacionalnom jedinstvu i progresu – Zinn dekonstruira te, širokim potezom ali uz mnoštvo detalja, raskrinkava kao jeftinu masku za klasni konflikt između elita i eksploatiranih. Isti se sukob, pokazuje Zinn, nalazi u samom temelju američkog projekta i kapitalističkog uređenja općenito, a s obzirom na potrebe isti se u pojedinim razdobljima u većoj ili manjoj mjeri izmješta u rasni, rodni, vjerski ili koji slični manjinsko/identitetni spor.

Osim što je, uz izniman korpus citirane literature i opsežno istraživanje arhivske građe, ponudio alternativnu, mnogo opipljiviju verziju povijesti onih ušutkanih devedeset i devet posto, Zinn je napisao i vrhunski ispripovijedanu, emfatičku anatomiju narodnog otpora – hrestomatiju dokaza da prava ne dolaze sama od sebe, nego se za njih valja izboriti.

Narodna povijest SAD-a iz dana u dan sve je aktualnija, a modelski je itekako od koristi za razumijevanje naših različitih povijesti – pogotovo one koju nam s katedri često prezentiraju kao našu i jedinu, a mi nemamo z

  • Originalni naziv: A Peoples History of...
  • Prevodilac: Snježan Hasnaš
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova je provokativna, snažna i važna knjiga kapitalno djelo jednog od mogućih pristupa povijesti. Ta se narodna povijest kloni navodno prijelomnih datuma, obljetnica i mitskih ličnosti te se usredotočuje na ono što srednjostrujaška historiografija u pravilu zanemaruje: permanentni konflikt između izrabljivača i izrabljenih, elita i onih izvlaštenih i obespravljenih. Dominantne narative američke, ali i najvećeg dijela ostalih nacionalnih historiografija – one o nacionalnom jedinstvu i progresu – Zinn dekonstruira te, širokim potezom ali uz mnoštvo detalja, raskrinkava kao jeftinu masku za klasni konflikt između elita i eksploatiranih. Isti se sukob, pokazuje Zinn, nalazi u samom temelju američkog projekta i kapitalističkog uređenja općenito, a s obzirom na potrebe isti se u pojedinim razdobljima u većoj ili manjoj mjeri izmješta u rasni, rodni, vjerski ili koji slični manjinsko/identitetni spor. Osim što je, uz izniman korpus citirane literature i opsežno istraživanje arhivske građe, ponudio alternativnu, mnogo opipljiviju verziju povijesti onih ušutkanih devedeset i devet posto, Zinn je napisao i vrhunski ispripovijedanu, emfatičku anatomiju narodnog otpora – hrestomatiju dokaza da prava ne dolaze sama od sebe, nego se za njih valja izboriti. Narodna povijest SAD-a iz dana u dan sve je aktualnija, a modelski je itekako od koristi za razumijevanje naših različitih povijesti – pogotovo one koju nam s katedri često prezentiraju kao našu i jedinu, a mi nemamo z

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter