Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

26.721

Facebook slicica

Katalog

Nadnaravno i naravno u Nasrovoj teologiji prirode

Nadnaravno i naravno u Nasrovoj teologiji prirode

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

D2325

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2325

Broj strana:

203

Težina:

327 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Sejjid Husein Nasr je veoma poznato ime našem čitateljstvu, još od vremena prije rata. Do sada su kod nas objavljeni brojni radovi i knjige ovog autora, te odbranjena i jedna doktorska disertacija o njemu. Rifet Šahinović napisao je i odbranio magistarsku radnju pod naslovom Tenzih (nadnaravno) i tešbih (naravno) u Nasrovoj teologiji prirode. Radnja je podijeljena u dva osnovna tematska bloka. U prvom od njih dat je biografski pregled ovog savremenog muslimanskog mislioca, prikazan njegov teološko-znanstveni rad i kosmološka učenja u njegovim djelima. Drugo poglavlje posvećeno je osnovnim stubovima Nasrove teologije prirode, s čitavim nizom zanimljivih odjeljaka. Prvi odsjek ovoga poglavlja čine naslovi: Definicija ekologije, Ekološka kriza , duhovna oboljelost; Islamski diskurs o ekologiji, Religija-Objava-razum, Religija i sekularizam; Razum i Objava, Poslanik, Molitva srca i molitva uma.
Drugi odsjek je pak temeljni dio radnje i posvećen je nadnaravnom i naravnom u Nasrovoj teologiji prirode.
Na kraju knjige data su i dva dodatka. Prvi je naslovljen sa: Nasrova terminologija i bosanska percepcijia, i u njemu su date naznake opservacija Nasrovih radova četverice naših autora koji su se više bavili Nasrovom mišlju: Nasrova interpretacija moderne (Enes Karić), Perenijalna filozofija u mišljenjima Nasra (Nevad Kahteran), Sophia Perennis - vječna mudrost vječne religije (Rešid Hafizović), Duhovna praizvornost islama (Hilmo Neimarlija), dok drugi dodatak čine izvodi iz intervjua sa S.H. Nasrom, naslovljenog sa: Islamska perspektiva okolišne krize.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 148 x 210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Sejjid Husein Nasr je veoma poznato ime našem čitateljstvu, još od vremena prije rata. Do sada su kod nas objavljeni brojni radovi i knjige ovog autora, te odbranjena i jedna doktorska disertacija o njemu. Rifet Šahinović napisao je i odbranio magistarsku radnju pod naslovom Tenzih (nadnaravno) i tešbih (naravno) u Nasrovoj teologiji prirode. Radnja je podijeljena u dva osnovna tematska bloka. U prvom od njih dat je biografski pregled ovog savremenog muslimanskog mislioca, prikazan njegov teološko-znanstveni rad i kosmološka učenja u njegovim djelima. Drugo poglavlje posvećeno je osnovnim stubovima Nasrove teologije prirode, s čitavim nizom zanimljivih odjeljaka. Prvi odsjek ovoga poglavlja čine naslovi: Definicija ekologije, Ekološka kriza , duhovna oboljelost; Islamski diskurs o ekologiji, Religija-Objava-razum, Religija i sekularizam; Razum i Objava, Poslanik, Molitva srca i molitva uma. Drugi odsjek je pak temeljni dio radnje i posvećen je nadnaravnom i naravnom u Nasrovoj teologiji prirode. Na kraju knjige data su i dva dodatka. Prvi je naslovljen sa: Nasrova terminologija i bosanska percepcijia, i u njemu su date naznake opservacija Nasrovih radova četverice naših autora koji su se više bavili Nasrovom mišlju: Nasrova interpretacija moderne (Enes Karić), Perenijalna filozofija u mišljenjima Nasra (Nevad Kahteran), Sophia Perennis - vječna mudrost vječne religije (Rešid Hafizović), Duhovna praizvornost islama (Hilmo Neimarlija), dok drugi dodatak čine izvodi iz intervjua sa S.H. Nasrom, naslovljenog sa: Islamska perspektiva okolišne krize.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter