Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

27.158

Facebook slicica

Katalog

MySQL

MySQL

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7310-246-4

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K0536

Broj strana:

632

Težina:

805 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

58,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Naučite MySQL za 21 dan. Upoznajte vještine i koncepte potrebne za ovladavanje MySQLom. Primjenite Vaše znanje u realnom svijetu. Podignite svoje znanje na novi nivo. Za samo 21 dan možete prikupiti vještine i znanje koji su potrebni da biste bili efikasni prilikom administriranja MySQL baza podataka ili prilikom razvoja aplikacija koje, za smještanje podataka i kreiranje web sajtova, koriste ovaj sistem za upravljanje relacionim bazama podataka.

Nije potrebno prethodno iskustvo u radu sa bazama podataka. Pomoću 21 lekcije koje su pažljivo organizovane, svako može da nauči osnove koje su potrebne za administriranje MySQL-a, kao i za programiranje aplikacija koje koriste ovaj sistem.

Učite svojom brzinom

Kroz pojedina poglavlja knjige možete da idete redom da biste bili sigurni da ste shvatili sve koncepte i metodologiju koji se objašnjavaju, ali možete i da se usresredite na one lekcije u kojima se objašnjavaju tehnike i teme koji za Vas predstavljaju novost.

Testirajte svoje znanje

Na kraju svakog poglavlja postoji deo workshop (radionica) sa pitanjima, odgovorima i vežbanjima koja mogu da posluže za dodatno usvršavanje.

O autoru

Antony Butsher je konsultant koji se specijalizovao za kreiranje interaktivnih web sajtova koji se zasnivaju na podacima iz baza podataka. Kao upravni direktor firme Tribal Internet iz Velike Britanije, on je u toku poslednjih šest godina za veliki broj klijenata osmislio rešenja koja se zasnivaju na MySQL sistemu. On je i jedan od autora prvog izdanja knjige NaučIte MySQL za 21 dan.

- Naučite kako da instalirate i podesite MySQL
- Kreirajte baze podataka u MySQL-u i pišite efikasne upite.
- Uz pomoć popularnih API-ja (PHP, Perl DBD/DBI, ODBC i C) napravite web sajtove koji se zasnivaju na podacima iz baze podataka, kao i druge vrste aplikacija
- Naučite kako da administrirate MySQL, kako da implentirate različite opcije vezane za sigurnost i kako da popravite oštećenu bazu podataka
- Kreirajte svoje baze podataka i upite tako da rade najvećom mogućom brzinom
- Podesite sisteme tipa master-slave (glavni-podređeni) preko tehnologije replikacije koja postoji u MySQL-u
- Ugradite MySQL u svoje aplikacije i napišite korisnički definisane funkcije

Kratak sadržaj

Prva nedjelja ukratko
1. Uvod u MySQL
2. Instalacija MySQL-a
3. Početak rada sa dizajnom baze podataka
4. Uzimanje MySQL-a u svoje ruke
5. Tipovi podataka koji postoje u MySQL-u
6. Manipulisanje bazom podataka
7. Umetanje i ažuriranje podataka

Druga nedjelja ukratko

8. Postavljanje upita
9. Spajanja i indeksi
10. Operatori i funkcije u MySQL-u
11. Rad sa PHP-om
12. Rad sa Perlom
13. Rad sa C API-jem
14. Sigurnost

Treća nedjelja ukratko

15. Administriranje
16. Oporavak i održavanje
17. Transakcije i zaključavanje tabela
18. Optimizacija performansi
19. Replikacija
20. Ugrađivanje MySQL servera
21. Proširivanje biblioteke funkcija MySQL-a

VI deo

A. Tipovi podataka
B. SQL
C. Funkcije i operatori
D. PHP API

Index

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2003
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Naučite MySQL za 21 dan. Upoznajte vještine i koncepte potrebne za ovladavanje MySQLom. Primjenite Vaše znanje u realnom svijetu. Podignite svoje znanje na novi nivo. Za samo 21 dan možete prikupiti vještine i znanje koji su potrebni da biste bili efikasni prilikom administriranja MySQL baza podataka ili prilikom razvoja aplikacija koje, za smještanje podataka i kreiranje web sajtova, koriste ovaj sistem za upravljanje relacionim bazama podataka. Nije potrebno prethodno iskustvo u radu sa bazama podataka. Pomoću 21 lekcije koje su pažljivo organizovane, svako može da nauči osnove koje su potrebne za administriranje MySQL-a, kao i za programiranje aplikacija koje koriste ovaj sistem. Učite svojom brzinom Kroz pojedina poglavlja knjige možete da idete redom da biste bili sigurni da ste shvatili sve koncepte i metodologiju koji se objašnjavaju, ali možete i da se usresredite na one lekcije u kojima se objašnjavaju tehnike i teme koji za Vas predstavljaju novost. Testirajte svoje znanje Na kraju svakog poglavlja postoji deo workshop (radionica) sa pitanjima, odgovorima i vežbanjima koja mogu da posluže za dodatno usvršavanje. O autoru Antony Butsher je konsultant koji se specijalizovao za kreiranje interaktivnih web sajtova koji se zasnivaju na podacima iz baza podataka. Kao upravni direktor firme Tribal Internet iz Velike Britanije, on je u toku poslednjih šest godina za veliki broj klijenata osmislio rešenja koja se zasnivaju na MySQL sistemu. On je i jedan od autora prvog izdanja knjige NaučIte MySQL za 21 dan. - Naučite kako da instalirate i podesite MySQL - Kreirajte baze podataka u MySQL-u i pišite efikasne upite. - Uz pomoć popularnih API-ja (PHP, Perl DBD/DBI, ODBC i C) napravite web sajtove koji se zasnivaju na podacima iz baze podataka, kao i druge vrste aplikacija - Naučite kako da administrirate MySQL, kako da implentirate različite opcije vezane za sigurnost i kako da popravite oštećenu bazu podataka - Kreirajte svoje baze podataka i upite tako da rade najvećom mogućom brzinom - Podesite sisteme tipa master-slave (glavni-podređeni) preko tehnologije replikacije koja postoji u MySQL-u - Ugradite MySQL u svoje aplikacije i napišite korisnički definisane funkcije Kratak sadržaj Prva nedjelja ukratko 1. Uvod u MySQL 2. Instalacija MySQL-a 3. Početak rada sa dizajnom baze podataka 4. Uzimanje MySQL-a u svoje ruke 5. Tipovi podataka koji postoje u MySQL-u 6. Manipulisanje bazom podataka 7. Umetanje i ažuriranje podataka Druga nedjelja ukratko 8. Postavljanje upita 9. Spajanja i indeksi 10. Operatori i funkcije u MySQL-u 11. Rad sa PHP-om 12. Rad sa Perlom 13. Rad sa C API-jem 14. Sigurnost Treća nedjelja ukratko 15. Administriranje 16. Oporavak i održavanje 17. Transakcije i zaključavanje tabela 18. Optimizacija performansi 19. Replikacija 20. Ugrađivanje MySQL servera 21. Proširivanje biblioteke funkcija MySQL-a VI deo A. Tipovi podataka B. SQL C. Funkcije i operatori D. PHP API Index

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter