Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Muzeji i etika

Muzeji i etika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Gari Edson


ISBN:

86-7102-080-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B5005

Broj strana:

378

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

32,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Razvoj muzeja poslednjih godina primorao je muzeologe i sve koji u muzejima rade da u većoj meri obrate pažnju na etička pitanja. Na profesionalce u ovoj oblasti sve se više gleda kao na članove svojevrsne etičke zajednice. Svaki pojedinac u toj zajednici mora da poseduje lično osećanje odgovornosti i da deluje u skladu sa etičkim standardima.

Delo Muzej i etika razmatra kako teorijska, tako i praktična pitanja, kao što je nabavka artefakata, prava domorodačkih grupa, vraćanje predmeta u zemlju porekla, politika izlaganja, zaštita predmeta, uloga obrazovanja, kao i svakodnevno rukovođenje muzejima. Svi oni koji se bave muzejima, bilo da su rukovodioci zbirki, kustosi, ili članovi nekog odbora imaju etičku obavezu, kako prema muzejskoj profesiji, tako i prema publici. Ova knjiga treba da omogući profesionalcima i proučavaocima da stvore odgovorniju muzejsku zajednicu koja ima sluha za zahteve drugih.

  • Prevodilac: Malena Stojčev
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2003
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Razvoj muzeja poslednjih godina primorao je muzeologe i sve koji u muzejima rade da u većoj meri obrate pažnju na etička pitanja. Na profesionalce u ovoj oblasti sve se više gleda kao na članove svojevrsne etičke zajednice. Svaki pojedinac u toj zajednici mora da poseduje lično osećanje odgovornosti i da deluje u skladu sa etičkim standardima. Delo Muzej i etika razmatra kako teorijska, tako i praktična pitanja, kao što je nabavka artefakata, prava domorodačkih grupa, vraćanje predmeta u zemlju porekla, politika izlaganja, zaštita predmeta, uloga obrazovanja, kao i svakodnevno rukovođenje muzejima. Svi oni koji se bave muzejima, bilo da su rukovodioci zbirki, kustosi, ili članovi nekog odbora imaju etičku obavezu, kako prema muzejskoj profesiji, tako i prema publici. Ova knjiga treba da omogući profesionalcima i proučavaocima da stvore odgovorniju muzejsku zajednicu koja ima sluha za zahteve drugih.

Dodatne informacije

Izdavač Clio
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter